19 de juny del 2014

Professorat interí i substitut: nomenaments de finals d'agost

Novetats: nomenaments d’estiu del professorat interí i substitut


Full actualitat en pdf aquí 
CCOO demanem que els representants legals dels treballadors han de participar i fer el seguiment dels nous procediments de nomenaments i d’avaluació previstos pel Departament.

1. Nomenaments de finals d’agost

  • A finals d’agost hi haurà dos procediments: nomenaments de difícil cobertura, previ als nomenaments telemàtics.
  • Abans dels nomenaments telemàtics, els llocs de treball de perfil lingüístic i de diversitat que no s'hagin cobert a les adjudicacions de juliol s’adjudicaran mitjançant el mateix procediment dels fins ara considerats “nomenaments de difícil cobertura”.
  • Els nomenaments de difícil cobertura per nomenar vacants i substitucions serien a voltants del 25 d'agost de 2014: 
    • a) Es donaria publicitat de la vacant o substitució a cobrir.
    • b) S’obriria un termini de 48 hores perquè les persones interessades es posin en contacte amb el personal de la secció de gestió de personal docent del servei territorial o Consorci d’Educació de Barcelona
  • Entre el 27 i el 28 d'agost de 2014, es realitzaran els nomenaments telemàtics per a places ordinàries amb el mateix aplicatiu i de la mateixa manera que aquest curs.
Des de CCOO entenem que:
El nomenament d’aquests llocs de treball pel sistema de difícil cobertura no garanteix el procediment regulat i se salta la llista única de la borsa de treball, que queda fora del control dels docents i dels seus representants. És imprescindible un llistat setmanal de les adjudicacions fetes pel procediment de difícil cobertura i que el llistat sigui públic. Aquest procediment pot donar peu a adjudicacions de llocs de treball a persones que no estiguin incloses a la borsa de treball i provocar que allò que era causa d’excepcionalitat, acabi sent “més ordinari” del previst, tenint en compte les casuístiques dels llocs estructurals amb perfil lingüístic i d’atenció a la diversitat.


2. Nomenaments de candidats seleccionats per les direccions dels centres durant el curs 204/2015

  • Al llarg del curs 2014-2015 està prevista la posada en funcionament de l’aplicació informàtica pel nomenament de candidats seleccionats per les direccions dels centres docents públics que preveu el Decret 39/2014, de 25 de març, pel qual es regulen els procediments per definir el perfil i la provisió dels llocs de treball docents. Les condicions, criteris i procediment per a la selecció i nomenaments dels candidats es regularà per Resolució del Director general de Professorat i de Centres Públics. 
  • L’Administració té previst fer una prova pilot d’aplicació del nou procediment de nomenament a finals de l’últim trimestre de l’any en dos Serveis Territorials. L’aplicatiu per a la resta de ST funcionaria a partir de gener de 2015.
  • CCOO demanem que passi per la Mesa la nova regulació, així com establir els mecanismes de participació i seguiment dels representants legals dels treballadors. 



3. Instruccions per regular el període de prova inicial del personal interí o interí substitut

  • El Departament estableix que el funcionari interí o substitut novell ha de superar un període de prova inicial que permeti acreditar la seva idoneïtat en l’exercici docent en els nivells d’ensenyament per als quals s’hagi efectuat el nomenament.
  • Aquest període es realitza, com a màxim, durant els quatre primers mesos d’exercici efectiu de docència, a partir de la primera incorporació a la docència.


Des de CCOO pensem que és molt difícil efectuar proves inicials en períodes menors de 4 mesos ja que no queden garantits els criteris d’igualtat: diferents tipologies de centres, diferents direccions, professorat que compte amb tutorització i altra no..., i tots sotmesos als mateixos elements i descriptors avaluatius... No ens podem imaginar com es pot avaluar a un interí o substitut amb un nomenament de durada inferior a un mes, amb els mateixos descriptors esmentats abans.

CCOO demanem que el personal interí o substitut que tingui un nomenament de durada inferior a un mes rebi tota la informació dels diferents informes emesos per les direccions dels centres sobre la seva suficiència i pugui fer les al•legacions precises.

CCOO també entenem que el barem avaluatiu s’hauria d’adaptar a les diferents tipologies contractuals.

Demanem que la Comissió avaluadora estigui formada pel tutor o tutora, algun membre del Claustre i la direcció del centre. No es pot deixar recaure aquesta decisió només en mans de les direccions.

A més a més, demanem que siguin informades totes les Juntes de Personal de les avaluacions negatives que pateixin el personal interí o substitut.








Sabies que...?


El complement de tutoria del professorat amb una substitució d’una durada igual o superior a tres mesos es cobra des del primer dia, i és fruit de l’Acord del 2005 signat només per CCOO.


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada