16 de juny del 2014

Comunicat de CCOO, ASPEPC-SPS i UGT, sindicats de la mesa sectorial del personal docent no universitari (reunió amb la Consellera del dijous 12 de juny de 2014)



COMUNICAT DE CCOO, ASPEPC-SPS, UGT SINDICATS DE LA MESA SECTORIAL DEL PERSONAL DOCENT NO UNIVERSITARI

El dijous dia 12 de juny, CCOO, ASPEPC-SPS i UGT, sindicats membres de la Mesa Sectorial del Personal Docent no Universitari de Catalunya vam demanar ser rebuts per la Consellera d’Ensenyament al Parlament de Catalunya, en assabentar-nos que el dia anterior, de manera unilateral,  USTEC havia concertat amb la Consellera una reunió en qualitat de membres de la Mesa Sectorial per parlar de les reivindicacions dels treballadors i treballadores de l’educació pública.

Amb els mateixos drets que els nostres companys però exclosos de la reunió, aconseguírem entrar al Parlament i comunicar a la senyora Consellera la nostra voluntat de ser rebuts per poder intentar cercar  solució als greus problemes de l’educació, aconseguir establir interlocució i presentar les diferents demandes laborals com per exemple   la cobertura de les substitucions al cent per cent de salari i des del primer dia.

La Consellera ens va rebre després que als companys del sindicat USTEC i li vam comunicar el motiu de la nostra presència: presentar les nostres reivindicacions i ser tractats amb les mateixes condicions que els nostres companys, com a membres de la Mesa Sectorial.

La Consellera va escoltar les nostres reivindicacions, donant-nos resposta negativa i per tant continuarem pressionant per tots els mitjans possibles per recuperar els drets retallats.

Els tres sindicats sotasignats continuem creient en la unitat d’acció i lamentem que les actuacions unilaterals la posin en perill. Fem una crida a la recuperació de les accions unitàries: les amenaces que pesen sobre l’escola pública i el conjunts dels docents, exigeixen el màxim grau d’unitat d’acció.

Reivindiquem que l’àmbit de negociació és la Mesa Sectorial,  on hi som representats tots els sindicats i no les reunions bilateral al marge de la majoria sindical.

CCOO, ASPEPC·SPS, UGT

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada