23 de gener del 2014

Més de 100 dies de vaga dels treballadors i treballadores de Panrico

Més de 100 dies de vaga dels treballadors i treballadores de Panrico



El Comitè de Vaga de Panrico ha fet aquest matí una roda de premsa a la seu de CCOO de Catalunya, en ocasió dels 100 dies de vaga. A la mateixa han assistit i intervingut el secretari seneral de la CONC , Joan Carles Gallego i el secretari de la Federació Agroalimentària, Miguel Angel Dominguez i el President del comitè d'empresa, Ginés Salmeron. 


El President del comitè d'empresa Ginés salmeron, ha explicat com és la situació actual del conflicte, l'actitud de la direcció  de l'empresa i en particular de Carlos Gila, conseller delegat, que té ja una trajectòria històrica a gestionar conflictes laborals. Valora molt positivament l'estat d'animo dels treballadors i treballadores després de més de 100 dies de vaga  i mantindran la vaga perquè les condicions del ERE presentat per l'empresa són inacceptables. La defensa dels llocs de treball es irrenunciable.

Para CCOO la direcció de Panrico no vol negociar i utilitza una actitud provocadora cap als treballadors. No són de rebut les declaracions aparegudes en la premsa, i atribuïdes a l'empresa, criminalitzant als treballadors i treballadores sobre la possibilitat d'enverinament dels productes que poguessin tornar a produir-se en la fàbrica. CCOO està estudiant si escau o no una querella. Està demostrat que l'empresa Panrico segueix conculcant el dret de vaga distribuint productes que es fabriquen en la Planta de Santa Perpètua i ara es fabriquen en altres plantes de l'Estat. L'inspecció de treball ha emès ja un informe favorable als treballadors.

CCOO segueix confiant en el paper mediador de la Generalitat que faciliti una solució al conflicte. Els 100 dias de vaga la converteixen en una de les vagues de més durada a Catalunya i valora la solidaritat expressada per desenes de comitès d'empresa, organitzacions sindicals, partits i coalicions, així com la comprension i ajuda de molts ajuntaments de la comarca.

CCOO continuarà donant suport a la lluita dels treballadors i treballadores de Panrico en defensa dels seus llocs de treball. 


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada