21 de gener del 2014

La Llei de Símbols atempta contra la llibertat d'expressió


El Govern de les Balears coarta el dret de les escoles a defensar els seus signes d'identitat


La Federació d'Ensenyament de CCOO denuncia que la llei que prohibeix l'exhibició de la senyera i altres símbols en centres educatius no és més que un absurd intent de frenar les protestes de docents, famílies i estudiants contra la política del PP balear en matèria d'educació.




Des del 20 gener, els centres educatius i altres edificis públics de Balears tenen prohibit, sota de pena de sanció econòmica de fins a 10.000 euros, l'exhibició de símbols no recollits en la nova llei, entre ells la senyera catalana, el color verd de defensa de l'escola pública i fins i tot la possibilitat de determinades cançons.

CCOO denuncia que la Llei de Símbols suposa un atac frontal al dret dels centres educatius a preservar els seus signes d'identitat i que darrere d'aquesta nova agressió s'amaga la intenció del Govern de fer callar les protestes contra les retallades, la imposició del decret de trilingüisme (TIL) i les reivindicacions a favor de l'escola com a servei públic. Davant els esforços de les autoritats de Balears per frenar el descontentament en matèria d'educació a través de mètodes antidemocràtics que posen en perill la llibertat d'expressió, la Federació d'Ensenyament de CCOO defensa una escola oberta presidida pel respecte a tot tipus d'idees .

Amb l'objectiu de solucionar aquesta situació, el sindicat durà a terme les accions jurídiques que consideri oportunes per defensar els drets consignats en la Constitució. De moment, per iniciativa de la FAPA i amb altres organitzacions de l'àmbit balear, CCOO ja ha sol·licitat al relator de Nacions Unides que vetlla per la protecció del dret a la llibertat d'expressió, que investigui si aquesta Llei de Símbols vulnera aquest dret.







Temes relacionats:





Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada