12 de desembre del 2013

Funció pública: El Govern de la Generalitat continua enrocat

El Govern de la Generalitat continua enrocat en les seves posicions

Valoració de la reunió dels sindicats de la Funció Pública amb la vicepresidenta i el conseller d’Economia i Coneixement



CCOO i els sindicats de la Mesa de la Funció Pública han mantingut avui dimecres, 11 de desembre, una reunió amb la vicepresidenta del Govern català, Joana Ortega, i el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, per tractar temes retributius i de conciliació de la vida personal i laboral.

En aquesta reunió, els sindicats han presentat les propostes que segueixen:

  • pagament de la part meritada de la paga de 2012
  • pagament de les retribucions íntegres de 2014
  • restitució de la jornada i el salari del personal interí i substitut
  • manteniment de les plantilles
  • millora de les condicions de conciliació de la vida personal, familiar i laboral

El Govern ha manifestat que no pot comprometre’s a prendre cap decisió en aquesta reunió, i que no pot oferir cap concreció de les seves negociacions amb el Govern de l’Estat sobre l’impost de dipòsits bancaris.

La part sindical ha reiterat el convenciment de que el Govern de la Generalitat té prou mecanismes d’actuació pressupostària, al marge d’aquest de l’Estat: l'impost de successions, la renegociació del deute amb empreses concessionàries i infraestructures, la renegociacio del preu dels lloguers... La suma de tot això supera amb escreix el que representen les demandes de les organitzacions sindicals.

CCOO reitera que el Govern de la Generalitat ha d’escollir entre acontentar les grans fortunes de Catalunya o atendre les demandes dels treballadors i treballadores dels serveis públics a la sanitat, l’educació o l’atenció a les persones, ja que aquesta atenció es continua fent en condicions de dedicació i qualitat, malgrat les continues retallades que hem patit.

Les parts coincideixen en seguir mantenint converses i negociacions per intentar arribar a acords sobre els temes plantejats.






Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada