13 d’octubre del 2013

PGE (Madrid): Els pressupostos d'Educació evidencien la posada en marxa de la LOMCE sense recursos


Els PGE donen l'esquena als problemes educatius relacionats amb la crisi

Els pressupostos d'Educació evidencien  la posada en marxa de la LOMCE sense recursos 


La Federació d'Ensenyament de CCOO critica que la quantia de la pràctica totalitat dels programes s'ha reduït  un 41% del seu import el 2010

La Federació d'Ensenyament de CCOO denuncia que, després de dos anys de fortes retallades, la partida destinada a Educació als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) comptarà amb un import final de 2.150 milions d'euros, un 30,5% menys que el nivell de despesa registrada en 2010.

Aquesta xifra posa en evidència al Ministeri de José Ignacio Wert, ja que confirma que el projecte de reforma educativa (LOMCE), actualment en tràmit parlamentari, manca de finançament i de memòria econòmica que impulsi les mesures contemplades. El Ministeri d'Educació renuncia a dur a terme les polítiques educatives acordades i cofinançades amb les comunitats autònomes, consolidant-se la desaparició dels diferents programes de compensació territorial: PROA, Educa3, noves tecnologies, llibres de text, etc.

El Govern del PP dóna l'esquena als problemes i propostes educatives que es vinculen amb la situació de crisi: es frenen les actuacions relatives a la Formació Professional (FP); no s'impulsa l'increment l'escolarització postobligatòria ni s'aposta per reduir la taxa d'abandó educatiu primerenc ni millora la formació dels joves en situacions de desocupació o exclusió social.

El pressupost d'Educació aprofundeix, a més, en l'empitjorament de les condicions dels professors i el personal d'administració i serveis, que disminueixen mentre creixen els alumnes i les ràtios.

Com a botó de mostra, cap destacar la reducció de 2 milions d'euros en professorat d'Infantil, Primària i Secundària, que afecta per igual a laborals funcionaris; el fre del finançament (4,7 milions menys) destinada a impulsar el Sistema Nacional de les Qualificacions i a millorar la Formació Professional, la gran aposta del Govern; la disminució (gairebé en 5 milions) dels fons de les beques Séneca i de Programes Internacionals; la congelació, després d'anteriors descens, de la raquítica partida destinada a Educació Compensatòria; la reducció (4 milions) de la partida destinada a la Millora de la Qualitat Educativa (Programa 322L); i el descens (17 milions) dels fons per a ajudes a l'adquisició de llibres de text.

A Ceuta i Melilla, dependents del Ministeri d'Educació, es continua apostant per la privatització i l'increment dels concerts educatius.

A més, els pressupostos penalitzen a la Universitat d'Educació a Distància (UNED), que, un any més, malgrat l'increment del seu alumnat i la seva funció social i de segona oportunitat, sofreix una reducció del finançament.

CCOO critica que cap dels programes aconsegueix els nivells de despesa de 2010, excepte el de Serveis Generals. A més, excloent les beques, la quantia de la resta dels programes s'ha reduït, en 2014, a un 41% del seu finançament en 2010.


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada