24 de setembre del 2013

Escoles d'educació especial: La negociació del conveni d'escoles d'educació especial (setembre 2013)

Recta final de la negociació del conveni d'escoles d'educació especial





La patronal va enviar una proposta de redactat de conveni definitiu a mitjans de setembre. El dia 18 ens vam veure, part patronal i part social, per discutir quines eren les discrepàncies i/o acords (adjunt una comparativa entre conveni vigent i la proposta de conveni enviada per la patronal).

Els punts “forts” els podeu veure a l'article de retribucions, a l'Addiccional 4 i a la Disposició Transitòria 1.

CCOO ens van manifestar en contra de la proposta de redactat de l'article 12: Els salaris del personal en pagament delegat, “serà el que anualment s’estableixi als mòduls econòmics dels concerts educatius corresponents a les despeses de personal publicats a la Llei de Pressupostos Generals de la Generalitat de Catalunya o normativa que la substitueixi”. 

L'acceptació d'aquest redactat permet que el conveni serveixi per protegir els titulars del pagament del teu sou, i al Govern li deixa mans lliures per modificar lleis o normatives que li permetin pagar menys. Tanmateix neutralitza el dret a la negociació col•lectiva de taules salarials.

Conseqüència, INDEFENSIÓ PELS TREBALLADORS I TREBALLADORES en pagament delegat.

CCOO ens manifestem en contra de la intenció patronal d'equiparar “en les retallades” al personal en pagament directe. El personal en pagament delegat i en pagament directe no es troben equiparats salarialment cosa que hem demanat reiteradament. A quin professional en pagament directe li estan pagant igual que als treballadors de pagament delegat? Com sabrem si el que li fan retallades és a qui li han de fer, si no hi han unes taules que reflecteixi l'equiparació?

Conseqüència, INDEFENSIÓ PELS TREBALLADORS I TREBALLADORES en pagament directe.

CCOO ens manifestem en contra de la inaplicació del premi de fidelitat. A més ho han fet extensiu a tothom. També al personal que no estigui en pagament delegat.

Conseqüència, INDEFENSIÓ PELS TREBALLADORS I TREBALLADORES en pagament delegat i pagament directe.

CCOO reprovem que a més modifiquen la disposició addicional 4. La modificació dona via lliure a que se’ns pugui baixar el sou si l'administració així ho decideix.

Tot això, proposat per la patronal i “amb indicis d' acceptació” per altres sindicats, donen via legal a qualsevol retallada salarial, per una via o una altra, amb total INDEFENSIÓ JURIDICA pels treballadors en la seva reclamació.

Restem a l’espera d’una convocatòria per tal de pronunciar-nos definitivament, la part social, sobre la signatura del conveni.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada