2 d’agost del 2013

CCOO de Catalunya alerta que no fer pressupostos vol dir aplicar les retallades pactades per CiU i PP al 2012


El límit de dèficit del 1'58% és totalment inassumible

CCOO DE CATALUNYA ALERTA QUE NO FER PRESSUPOSTOS VOL DIR APLICAR LES RETALLADES PACTADES PER CIU I PP AL 2012

CCOO considera totalment inassumible el límit de dèficit de l'1,58% imposat pel Govern de l'Estat en la Conferència de Política Fiscal i Financera perquè tindrà conseqüències dramàtiques per als serveis públics i les persones.

El sindicat recorda que aquests límits pressupostaris tenen el seu origen en la reforma de la Constitució i la posterior Llei d'estabilitat pressupostària aprovada per PP, CiU i PSOE, que prioritza el pagament del deute financer per davant de les polítiques públiques que van adreçades a la ciutadania, com l'educació, la sanitat o els serveis socials. 

CCOO demana a la Generalitat que rebutgi i es planti davant del Govern de l'Estat i prepari uns pressupostos que tinguin com a prioritat les polítiques públiques adreçades a les persones i la defensa de l'estat de benestar.

CCOO de Catalunya alerta que no fer pressupostos durant 2013 vol dir renunciar a canviar les prioritats de les polítiques actuals del Govern que reflecteixen les partides pressupostàries.

D'altra banda, cal recordar que els actuals pressupostos prorrogats són els que van aplicar les retallades que va acordar el Govern de CiU amb el suport del PP al 2012, sense que s'hagi fet el corresponent debat parlamentari.

CCOO reclama al Govern que renunciï a la rebaixa de la taxa dels casinos i recuperi l'impost de successions per tal d'obtenir majors ingressos i evitar així noves retallades.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya 
Barcelona, 2 d'agost de 2013 

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada