16 de maig del 2013

23 de maig: Jornada de lluita contra el bloqueig dels convenis

Assemblea de delegats i delegades de CCOO i UGT al Pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona, el 16 de maig

Jornada de lluita contra el bloqueig dels convenis: 23 de maig







ccooccoo


 
FotoDavant del bloqueig de les patronals de diferents sectors a molts convenis col·lectius, les direccions de CCOO i UGT, reunides el 8 de maig, han decidit convocar una jornada de mobilització el proper 23 de maig. Aquest dia hi haurà diferents vagues, manifestacions i accions per denunciar la desprotecció de molts treballadors i treballadores si no s'actualitzen els convenis que tenen vigència fins al 7 de juliol.

Entre les manifestacions del dijous 23 de maig, la de Barcelona començarà a les 18.00 h des de plaça de Catalunya cantonada amb el Passeig de Gràcia. Les manifestacions arreu de Catalunya són les següents:


- Barcelona, 18.00 h, plaça de Catalunya amb Passeig de Gràcia.
- Girona, 19.00 h, plaça de la Independència.
- Granollers: 10.00 h, de la seu de la patronal FOMENT– UEI (Av. Europa, 21) fins a la seu de PIMEC (Av. Sant Julià, 1). 
- Lleida: 12.00 h, concentració davant la Federació d’Empresaris Metal·lúrgics de Lleida (plaça de Sant Joan, 8); i a les  19.00 h, manifestació des de plaça d'Espanya.
- Mataró: 12.00 h, concentració davant de la seu de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials dels Maresme (C.Germans Thos i Codina, 9).
- Sabadell: 12.00 h, concentració davant del Centre Metal·lúrgic (C. de les Tres Creus, 66).
- Tarragona: 18.30 h, Rambla Vella (davant Sta. Tecla).
- Terrassa: 12.00 h, concentració davant la seu de la CECOT (Sant Pau, 6).
- Vic: 12.00 h, concentració davant de l’edifici d'El Sucre

Prèviament, el dijous 16 de maig, al matí, el Pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona acollirà una assembleade delegats i delegades d'ambdós sindicats.

Feu clic per veure:
- La notícia 'Mobilitzacions davant del bloqueig dels convenis col·lectius' (9-5-2013).
- El manifest conjunt de CCOO i UGT per la jornada del 23 de maig de 2013.
- El cartell de la jornada de lluita del 23 de maig, amb anunci de la manifestació de Barcelona.
- L'octaveta de la jornada de lluita del 23 de maig, amb anunci de la manifestació de Barcelona.




Lluita Obrera Digital, número 172


FotoAquesta publicació digital arriba per correu electrònic, amb una periodicitat quinzenal, a tots els afiliats i afiliades que ho desitgen, completa la informació de la revista en paperLluita Obrera i afegeix un plus d'actualitat a la informació del sindicat. 

Fes clic per veure el número 172 del Lluita Obrera Digital

Si encara no t'hi has subscrit, fes-ho ara! 

Subscripció gratuïta al Lluita Obrera Digital 




El 23 de maig, jornada de lluita pels convenis col•lectius

  • Cap feina sense conveni!
  • Cap persona sense feina!
  • Es volen carregar la negociació col·lectiva!

A més de facilitar i abaratir l’acomiadament i eliminar l’autorització de l’administració als ERO, la reforma laboral del PP redueix la ultraactivitat dels convenis (és a dir, la vigència del seu contingut un cop el conveni ha finalitzat) a només un any. D’aquesta manera, la llei ofereix a la patronal la coartada perfecta: bloqueja la negociació dels convenis i, al cap d’un any, com que no s’ha arribat a un acord… el conveni DESAPAREIX.

Actualment uns 150 convenis col·lectius d’àmbit català, provincial i d’empresa i uns 100 d’àmbit estatal amb afectació a Catalunya estan en negociació, molts d’ells clarament boicotejats per la patronal. Si el 7 de juliol no s’arriba a un acord, la majoria d’ells decauran; amb la resta passarà el mateix a finals d’any. La conseqüència: uns 800.000 treballadors i treballadores catalans es quedaran sense conveni i, per tant, sense els drets laborals que havien aconseguit fins al moment. Els sectors o empreses que no tinguin un conveni d’àmbit superior en el qual emparar-se (que serà sempre amb pitjors condicions laborals i salarials) passaran a referenciar-se únicament en l’Estatut dels Treballadors i el salari mínim interprofessional (645 euros).

Davant d’aquest situació d’urgència,  CCOO  i UGT de Catalunya hem convocat una jornada de lluita en defensa de la negociació col·lectiva. Aquest dia confluiran la lluita de sectors a qui la patronal té bloquejat el conveni col·lectiu i d’altres empreses en conflicte per ERO, “despenjament” del conveni per part de la direcció, reduccions salarials brutals… Cada sector decidirà quina serà la seva forma de mobilització: vaga, aturades parcials, concentracions… A la tarda, es convocaran manifestacions a Barcelona i a d’altres ciutats del país.

La negociació col·lectiva és l’instrument de progrés laboral, social i econòmic del nostre país. És l’eina que permet la redistribució de la riquesa dins d’una empresa. És l’única forma de tenir força, tots junts, davant de l’empresari. La patronal vol tornar a un marc laboral desregulat, individualitzat, de domini de la por i de control absolut. Per això, el #23M ens hem de mobilitzar tots i totes pels nostres drets, pels nostres convenis.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada