17 d’abril del 2013

La Junta de personal docent no universitari de Girona crida a un Sant Jordi reivindicatiu (Diari de Girona i Punt Diari)



DOCUMENT EN FORMAT PDF (+)

Els sindicats gironins demanen la dimissió d'Irene Rigau. El Punt 


COMUNICAT DE PREMSA SOBRE LA SETMANA DE MOBILITZACIONS DEL  22 AL 28 D’ABRIL

La Junta de Personal Docent no Universitari de les Comarques de Girona, representant dels docents d’aquest territori, convoca una setmana de mobilitzacions coincidint amb la Setmana de Sant Jordi.
La Junta, d’aquesta manera, vol expressar la seva protesta, disconformitat i determinació contra el desmantellament de l’educació pública, fonamentada en les retallades; contra els principis educatius de la LOMCE i contra l’aplicació dels principals preceptes de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), especialment els seu desplegament via decret d’autonomia, de direccions i de l’imminent normativa de provisió de plantilles.
Amb aquesta setmana volem conscienciar la comunitat educativa contra les perjudicials polítiques a què se sotmet el nostre sistema educatiu, i alertar davant el nou decret de provisió de plantilles, consistent a aplicar criteris arbitraris i a eliminar l’objectivitat, el mèrit, la transparència i capacitat en la selecció del professorat dels diversos centres.
Finalment, la Junta també es pronuncia de manera clara i contundent en la seva defensa del sistema d’immersió lingüística a escoles i instituts de les nostres comarques, i durà a terme totes les accions possibles per evitar l’aplicació de la interlocutòria del TSJC que preveu cedir a la pressió d’aquells qui, per interessos partidistes, pretén dividir per llengua la comunitat educativa.
A tal efecte, la Junta convoca i convida la comunitat educativa a participar a la comunitat educativa a les següents accions

Dilluns, 22: assemblees de centre i de zona
Dimarts, 23: Sant Jordi reivindicatiu
Dijous, 25: tancades en centres educatius
Divendres, 26: cassolades davant els centres
Diumenge, 28: gran manifestació unitària, a Barcelona, per l’educació pública i en defensa dels serveis públics.




Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada