Marxa per l'educació
Hem vist ja en diverses ocasions els pares, mares, alumnes i professorat manifestar-se per mostrar el seu descontentament amb les retallades i pel model educatiu que delega el català a una llengua de segones, però ara han decidit fer un pas més. La comunitat educativa de Sant Feliu de Guíxols vol fer front comú per dir NO a les retallades, però aquesta vegada amb majúscules i amb dades empíriques a la mà.
Diferents persones de la comunitat educativa ganxona han format la Plataforma Edu Marxa amb la que pretenen denunciar les sistemàtiques retallades que està patint l'ensenyament públic. Després de múltiples reunions entre pares i mares de diverses AMPAs, docents i alumnes van decidir que la millor manera de deixar palès quina ha estat l'afectació de la baixada de recursos econòmics era donant a conèixer els casos reals de cadascuna de les escoles de la ciutat. En total quatre centres educatius de primària i els dos instituts han participat d'aquesta diagnosi responent un qüestionari.
Després recollIr totes les dades es pot constatar que els alumnes de Sant Feliu han perdut 11 docents i mig, l'atenció a la diversitat ha perdut professionals, un mínim de 10 baixes no s'han cobert fins al cap de 10 dies lectius, enguany les coordinacions i la planificació del curs s'ha vist afectada per la incorporació amb dues setmanes de retard del personal substitut, hi ha menys personal laboral. I a això s'hi ha de sumar que la Generalitat i el govern central deuen més de 12.000 euros als centres de Sant Feliu en no satisfer els compromisos per desenvolupar programes i ha hagut un clar retrocés en l'adjudicació de beques.
A banda de presentar aquesta diagnosi a les administracions competents, la Plataforma Edu Marxa preté que la pròpia comunitat educativa faci un procés de reflexió sobre la importància de l'educació i participi en l'acte reivindicatiu que hi ha programat el proper 13 d'abril per personar-se davant els Serveis Territorials d'Educació a Girona.