13 de febrer del 2013

L’assalt als nostres drets: CCOO organitza la lluita en defensa de les condicions laborals del professorat


L’assalt als nostres drets

CCOO organitza la lluita en defensa de les condicions laborals del professorat

•CCOO utilitza totes les eines per evitar-ho: organització, mobilització i defensa jurídica.

Mitjançant l'Acord de Govern 60/2012 del passat 26 de juny, el Govern de la Generalitat va reduir unilateralment el 15% de la jornada complementària i les retribucions corresponents del personal substitut, entre d'altres mesures que empitjoren les condicions laborals del personal docent català en el seu conjunt. Recordem que aquestes retallades només les aplica el Govern de la Generalitat, les quals s'afegeixen al conjunt de destralades imposades pel Govern Espanyol a l'abril i que ens va portar a convocar el 22 de maig la gran vaga general de tots els sectors educatius.

Per lluitar contra aquesta mesura, CCOO va presentar recurs de reposició i va convocar mobilitzacions per aturar les retallades i pel canvi de les polítiques antisocials del Govern Central i de la Generalitat de Catalunya:

•11 de juny de 2012: Convocatòria a CCOO d'una assemblea de personal docent interí i substitut, de la que sorgeix la Plataforma PISA (Professorat Interí, Substitut i Aturat).

•12 de juny de 2012: Concentració amb la resta de sindicats a la seu del Departament d'Ensenyament.

•4 de juliol de 2012: Concentració de CCOO amb la Plataforma PISA davant del Parlament de Catalunya.

•Elaboració d'un manifest amb la Plataforma PISA, i recollida de signatures, durant l'estiu i el mes de setembre, demanant, entre d'altres mesures, el dret de qualsevol docent a treballar i a cobrar el 100% de la jornada del docent substituït.

Manifest P.I.S.A: http://ves.cat/cSmn

•31 d’agost de 2102: Concentracions amb altres sindicats contra l’atur i la precarietat laboral als SSTT de Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa, i a Barcelona, davant la seu del Departament d’Ensenyament.

•Setembre 2012: Crida amb la resta de sindicats de la Mesa Sectorial per tal de no començar el curs amb normalitat, amb concentracions a les portes dels centres educatius.

•12 de setembre de 2012: Concentració de CCOO amb la Plataforma d'Interins, Substituts i Aturats (PISA) davant del Palau de la Generalitat.

•Octubre i novembre de 2012: el Departament continua dictant Resolucions que empitjoren els drets laborals del personal substitut, i que tornen a ser recorregudes administrativament per CCOO.

El nostre Gabinet Jurídic analitza en aquests moments la millor estratègia per continuar la via jurídica, tenint molt en compte l'actual Llei de Taxes Judicials.


La pressió i la mobilització són el camí per la recuperació dels nostres drets


El 6 de febrer la consellera d'Ensenyament de la Generalitat va anunciar al Parlament unes “mesures flexibilitzadores” per cobrir les baixes del professorat dels centres públics, que milloren la situació actual. Les millores es començarien a aplicar després de Setmana Santa. La pressió sindical i de les famílies, així com el malestar del professorat i de les direccions dels centres han fet possible aquesta rectificació parcial, que no obstant, CCOO considera del tot insuficient. Tampoc acceptem que siguin mesures que s’hagin d’aplicar d’aquí a dos mesos: els centres, els professors i els alumnes pateixen ARA els moments més crítics de les baixes per malalties de curta durada. Cal continuar la pressió i la lluita.

És per això que aquesta flexibilització no és suficient i exigim la substitució del professorat de baixa des del primer dia en tots els nivells educatius. Defensem que la contractació del docent substitut sigui del 100% de la jornada i sou de la persona titular, i no aquestes reduccions arbitràries i discriminatòries que empitjoren les condicions de treball i que a més provoquen una atenció inadequada de l'alumnat.

La consellera, finalment i en l'últim moment, va presentar recurs d'inconstitucionalitat a les mesures Wert. CCOO demana que defensi les seves competències i l'educació pública catalana, fent insubmissió a aquestes mesures que afecten els centres, l'alumnat i el professorat, especialment l'interí i substitut. Li demanem que deixi d'aplicar les mesures fins que el Constitucional digui la seva i reivindiqui les plenes competències educatives de la Generalitat, i que per suposat, no les utilitzi per empitjorar encara més les condicions laborals del personal substitut, com està fent des del mes de juny.

  
CCOO va signar en solitari un acord amb el Departament d'Ensenyament, l'any 1995, on les baixes s'havien de cobrir a Primària des del primer dia; i l'any 2001 es va donar un nou impuls per a que es fes també als centres de Secundària.




Sense organització les mobilitzacions seran estèrils

Afilia't i organitza't amb CCOO per defensar els teus drets laborals




Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada