1 de gener del 2013

Vídeo de l'Assemblea de professorat interí i substitut @DocentsEnLluita (11/06/2012)

Històric reportage que TV3 va fer de l'Assemblea d'interins, substituts i aturats que CCOO va convocar l'11 de juny de 2012.  

Aquell dia es va crear la Plataforma del professorat interí, substitut i aturat  @docentsenlluita






Destaquem alguns dels acords de l'Assemblea:
-promoure l'organització dels treballadors/es afectades (@docentsenlluita), 
-consensuar el manifest i la plataforma reivindicativa
-i seguir amb les accions en defensa de les nostres condicions laborals, participant en les mobilitzacions unitàries o convocant de noves i específiques...

Breu recull de les tasques que es van fer durant l'estiu i els següents mesos de 2012:


•11 de juny de 2012: Convocatòria a CCOO d'una assemblea de personal docent interí i substitut, de la que sorgeix la Plataforma Professorat Interí, Substitut i Aturat (@docentsenlluita).

•12 de juny de 2012: Concentració amb la resta de sindicats a la seu del Departament d'Ensenyament.

•4 de juliol de 2012: Concentració de CCOO amb @DocentsEnLluita  davant del Parlament de Catalunya.

•Elaboració d'un manifest amb la Plataforma PISA, i recollida de signatures, durant l'estiu i el mes de setembre, demanant, entre d'altres mesures, el dret de qualsevol docent a treballar i a cobrar el 100% de la jornada del docent substituït.

Manifest de la Plataforma Professorat Interí, Substitut i Aturat (@docentsenlluita).: http://ves.cat/cSmn

•31 d’agost de 2102: Concentracions amb altres sindicats contra l’atur i la precarietat laboral als SSTT de Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa, i a Barcelona, davant la seu del Departament d’Ensenyament.

•Setembre 2012: Crida amb la resta de sindicats de la Mesa Sectorial per tal de no començar el curs amb normalitat, amb concentracions a les portes dels centres educatius.

•12 de setembre de 2012: Concentració de CCOO amb la Plataforma d'Interins, Substituts i Aturats (PISA) davant del Palau de la Generalitat.

•Octubre i novembre de 2012: el Departament continua dictant Resolucions que empitjoren els drets laborals del personal substitut, i que tornen a ser recorregudes administrativament per CCOO.

-Mural amb les cares de a precarietat
-Classes al carrer (bé, a la plaça de St. Jaume de Barcelona)


Perillen més de 700 llocs de treball de mestres interins (vídeo de l'assemblea de l'11/06/2012)



Perillen més de 700 llocs de treball de mestres interins (vídeo de 15/06/2012)

De cara al curs que ve perillen més de 700 llocs de treball de mestres interins, que passaran a ser substituts i, per tant, a hores d'ara no saben si treballaran o no. Amb l'increment de la ràtio a les aules i de les hores lectives dels mestres, i amb la nova normativa ¿que estableix no substituir els docents fins al desè dia lectiu¿, els interins i substituts veuen com es fa més difícil la seva continuïtat laboral

Cada vegada, més mestres a l'atur (2/12/2010)

CCOO denuncia les retallades de plantilles als centres públics, que ja patíem el 2010.

 


Si no els aturem, no s'aturaran! 



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada