10 de gener del 2013

Les dotze universitats de Catalunya han desenvolupat conjuntament el CLUC d’anglès, el certificat de llengües de les universitats catalanes que permet acreditar el nivell d’anglès dels candidats



Les dotze universitats de Catalunya han desenvolupat conjuntament el CLUC d’anglès, el certificat de llengües de les universitats catalanes que permet acreditar el nivell d’anglès dels candidats. Aquest certificat interuniversitari, inèdit a les altres universitats del territori espanyol, té el reconeixement del Consell Interuniversitari de Catalunya i permet acreditar un nivell d’anglès B1, B2.1 i B2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües. S’adreça tant al públic universitari com a professionals externs que necessitin acreditar un nivell d’anglès.


Es tracta d’un examen multinivell, és a dir, el candidat fa una única prova d’anglès que li permet acreditar el nivell que té si aquest se situa entre el B1 i el B2. Properament, l’escala de nivells s’ampliarà fins al C1. L’examen avalua i certifica el nivell de les quatre destreses lingüístiques: expressió oral i escrita, comprensió oral i escrita, així com l’ús de la llengua.
Un equip de professionals de les universitats han desenvolupat el projecte durant l’any 2012, gràcies a un ajut de la convocatòria Interlingua de la Generalitat de Catalunya, adreçada a promoure actuacions de foment i ús de les llengües en l’àmbit universitari.
Primera convocatòria
La primera convocatòria del CLUC d’anglès serà el febrer del 2013. El període de matrícula és del 7 al 18 de gener i l’examen tindrà lloc entre els dies 14 i 22 de febrer als centres de llengües de les universitats. 
Atès que és un certificat subvencionat per les dotze universitats catalanes, té un preu reduït per a la comunitat universitària de 75 euros. El cost de l’examen acreditatiu és de 150 euros per a les persones que no pertanyen a la comunitat universitària.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada