20 de desembre del 2012

21D 11h: Ens ha tocat la grossa! Celebrem les nostres tradicions: Pare Cruel, Tió Escanyolit...

Treballadors i treballadores de l'àrea pública (educació, sanitat...) de CCOO Catalunya hem exigit el pagament de l'extra de nadal, el 100% en cas d'IT... Fem sentir la nostra veu contra les retallades!!

Divendres 21, a les 11'00h, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona

ESCENIFICACIÓ DE PROTESTA DELS EMPLEATS I EMPLEADES PÚBLICS

Amb el títol de "Ens ha tocat la Grossa!", l'Àrea Pública de CCOO de Catalunya ha convocat una escenificació de protesta, en forma de "performance", per denunciar la política de retallades de la Generalitat respecte als empleats i empleades públics.

En un ambient festiu, els assistents cantaran nadales per informar irònicament que els ha tocat la "Grossa" del sorteig de Nadal (record a la presidenta alemanya, Angela Merkel) i la "pedrea" (record als presidents espanyol, Mariano Rajoy, i català, Artur Mas). A la performance assistiran les representacions típicament nadalenques com el "Pare Cruel" o el "Tió Escanyolit".
Divendres 21 de desembre fem sentir la nostra veu contra les retallades 


La "performance" tindrà lloc demà divendres, 21 de desembre, a les 11'00h, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.




Actes anteriors:
Amb el reconeixement de l'originalitat de l'acte celebrar el passat 19D a Vic


















L'acte tragico-còmic "Ens ha tocat la grossa" va aplegar treballadors descontents amb la retirada de la paga de Nadal i amb les retallades en general. Van tancar l'acte amb la lectura d'un manifest i d'una peculiar versió del 'Desembre congelat'.

Comunicat dels organitzadors de l'acció

Uns dos-cents treballadors i treballadores de la funció pública i de centres concertats ens hem concentrat aquest vespre a la Pl de Vic per “celebrar” l’acte tragico-comic ENS HA TOCAT LA GROSSA.

L’acte ha consistit en denunciar l’enèsima retallada del sou dels treballadors i de les treballadores que depenem dels pressupostos públics de les diverses administracions. En aquest cas la retallada consisteix en No pagar-nos la Paga Extra de Nadal, una paga que com és sabut és considerada a tots els efectes salari.

Amb aquesta retallada la reducció del nostre salari per a molts/es de nosaltres arriba ja al 24% des que es va iniciar la crisi, o millor dit estafa.

Mentrestant assistim a l'espectacle obscè i immoral de "rescatar" a la banca amb diners públics. Una banca que és la responsable de l’actual situació i que amb la connivència dels poders públics saqueja un dia sí i un altre també les economies de milions de persones i ens porta a la majoria de la societat a una vida cada vegada més precària i problemàtica. Des dels inicis de la crisi (o estafa) les ajudes públiques a la banca espanyola pugen ja a la “mòdica” xifra de 215.691 milions d'euros, o el que és el mateix a un 21% del PIB.

Per tant ja no ens podem creure ni un dia més les seves mentides. L’actual política ens porta a un carreró sense sortida. Les polítiques d’austeritat del govern de la Generalitat, del govern de l’Estat Espanyol i del govern de la Sra Merkel, beneïdes pel Banc Mundial, pel Fons Monetari Internacional i l’actual Comissió Europea ens estan escanyant i ens ofereixen un futur indigne per a tots/es nosaltres.

No ens podem creure ni un dia més que no hi ha alternativa. Negar-la és tant com negar la democràcia. Hi ha alternativa perquè de diners n’hi ha, aquests no s’han fos. L’únic que ha passat és que hi ha un transvasament de rendes del treball a les rendes del capital, és a dir una gran majoria cada vegada som més pobres i una minoria cada vegada està més enriquida

Volem doncs cobrar la paga extra, volem cobrar allò que hem generat amb el nostre treball. Només a Osona som uns quants milers les persones que ens trobem en aquesta situació, que a més d’afectar-nos molt a nosaltres els seus efectes col·laterals, sobretot en el comerç i l’hostaleria, seran devastadors.

Volem cobrar la nostra paga extra sencera i sense dilacions.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada