15 de juny del 2012

Substitucions: jornada laboral per al curs 2012-2013

 Davant la darrera informació apareguda al web del Departament d’Ensenyament referida a la jornada laboral dels professors interins docents nomenats per a substitucions durant el curs 2012-2013, la Federació d’Ensenyament de CCOO vol fer les següents consideracions:

1.-  Manifestem el més enèrgic rebuig davant aquesta mesura, doncs suposa una alteració unilateral de les condicions de treball del personal interí docent, que implica un empitjorament per al  col·lectiu més precaritzat de l’ensenyament públic no universitari.
2.- Informem que a la darrera mesa sectorial del 31 de maig, el Departament va presentar  un escrit a on , entre d’altres, figurava aquesta proposta, que va ser rebutjada plenament per aquest sindicat i, per tant, no ha estat acceptada, ni total ni parcialment, ni tampoc negociada, en cap dels seus termes, per nosaltres. CCOO va demanar formalment la seva retirada immediata.
3.- Denunciem que les notes informatives que apareixen al web del Departament d’Ensenyament no constitueixen, en cap cas, un mitjà través del qual es pugui modificar la regulació que afecta a les condicions de treball del personal funcionari interí, com ho són la jornada i el salari. CCOO, en conseqüència,  no pot considerar aquesta nota informativa amb suficient caràcter vinculant  per al col·lectiu dels professors interins docents nomenats per a substitucions.
4.- Instem el Departament d’Ensenyament  que faci servir els instruments de què disposa formalment el sistema per modificar les condicions de treball de professorat i, en conseqüència, els  presenti  a la Mesa Sectorial del personal docent no universitari, tal i com determina la normativa vigent.
5.- CCOO estudiarà les  accions legals pertinents per a què el Departament faci enrera la posada en marxa d’aquestes mesures.

 

Podeu consultar tota la informació sobre...

Substitucions: jornada laboral i retribucions per al curs 2012-2013

aquí:


http://borsa-treball.blogspot.com.es/p/jornada-laboral-substituts.html


Substitucions: jornada laboral per al curs 2012-2013

Jornada laboral dels professors interins docents nomenats per a substitucions durant el curs 2012-2013
A partir de l'1 de setembre de 2012 la jornada dels professors interins docents nomenats per a la substitució transitòria dels funcionaris titulars del lloc de treball afectat, de tots els nivells educatius, s'adequarà de forma proporcional a les activitats de docència directa amb alumnes. El nomenament del personal docent en substitució de funcionaris tindrà horaris de treball inferiors als establerts amb caràcter general.
Així, les substitucions cobriran només la part horària essencial corresponent a les activitats lectives amb alumnes (activitats docents amb grups classe, activitats de suport i d'atenció a la diversitat) i altres activitats complementàries, sense incloure en la jornada setmanal de presència al centre dels professors substituts les reduccions lectives de direcció i coordinació dels titulars, les tasques de vigilància i esbarjo dels alumnes d'educació infantil i primària ni, en el cas dels professors de secundària, les guàrdies i altres vigilàncies.

La jornada lectiva del substitut docent es completarà amb la part corresponent d'activitats complementàries, en proporció a les activitats lectives que tingui assignades el professor substitut, segons les ràtios següents:
  • educació infantil i primària: 1,44, que equival a 26 minuts d'activitats complementàries per cada hora lectiva setmanal;
  • cos de mestres en educació de persones adultes: 1,47, que equival a 28 minuts d'activitats complementàries per cada hora lectiva setmanal;
  • cossos d'ensenyament secundari; 1,62, que equival a 37 minuts d'activitats complementàries per cada hora lectiva setmanal.

Els directors dels centres públics assignaran als substituts docents un horari de 32,5 hores setmanals com a màxim, distribuïdes en un màxim de 27,5 hores d'horari fix o no fix al centre educatiu, i d'un màxim de 5 hores complementàries de preparació de classes i altres activitats que no requereixen necessàriament la presència en el centre docent.
Les retribucions bàsiques i complementàries corresponents als nomenaments de professorat substitut es fixaran proporcionalment a la jornada realitzada, segons estableix l'article 104.4 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre.
Educació infantil i primària
Horari dels substituts Hores lectives Hores complementàries de presència en el centre Hores complementàries no necessàriament de presència en el centre Total hores setmana Percentatge en relació a la jornada de 37,5 hores
Horari setmanal (com a màxim) 22,5 5 5 32,5 86.6%

Educació d'adults (cos de mestres)
Horari dels substituts Hores lectives Hores complementàries de presència en el centre Hores complementàries no necessàriament de presència en el centre Total hores setmana Percentatge en relació a la jornada de 37,5 hores
Horari setmanal (com a màxim) 22 5,5 5 32,5 86.6%

Educació secundària
Horari dels substituts Hores lectives Hores complementàries de presència en el centre Hores complementàries no necessàriament de presència en el centre Total hores setmana Percentatge en relació a la jornada de 37,5 hores
Horari setmanal (com a màxim) 20 7,5 5 32,5 86.6%

Aquest horari setmanal es minorarà en el cas que el titular tingui reducció de l'horari lectiu per tasques directives o de coordinació. El nomenament del substitut s'efectuarà pel nombre d'hores lectives que efectivament tingui assignades el titular i per l'horari complementari que correspongui proporcionalment.

La jornada del substitut podrà oscil·lar entre un màxim del 86,6% i un mínim del 33% en funció que el nomenament s'efectuï per cobrir una jornada sencera, una reducció de jornada d'un terç o de la meitat, o qualsevol combinació d'aquestes reduccions.
 
En conseqüència, les dedicacions que podran assignar-se al personal nomenat per a una substitució en els actes telemàtics de nomenaments seran les que es detallen a continuació
Tipus de dedicacions actualment informades a la base de dades de nomenaments: Podran rebre un nomenament de substitut amb les dedicacions següents:
1 86,6%
0,83 Entre el 71% i el 85%
0,66 Entre el 55% i el 70%
0,50 Entre el 43% i el 54%
0,33 Entre el 33% i 42%






Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada