22 de juny del 2012

CCOO diu que SÍ cal presentar-la!. Que sigui l'Administració la que resolgui.


Companys, companyes:

Entenem  l'enrenou i desorientació que ha provocat entre el professorat afectat el comunicat d'un altre sindicat on diu que no cal fer ara cap reclamació de nomenament pel mes de juliol, i la corresponent retribució. El profesorat substitut, en la situació actual, és el que menys necessita: missatges contradictoris...

En canvi, assessorats pels nostres serveis jurídics, CCOO continua dient "SÍ", que ARA es pot fer la reclamació i us animem a presentar-la. Això no treu de que puguin haver posteriors recursos i reclamacions.

1. El sindicat  que diu que no cal fer reclamació ara és el que ha estat recollint signatures pel mateix tema els últims mesos sense informar si aquestes tenen validesa legal o no. Qualsevol recollida de signatures aglutina i pot crear un corrent de simpatia o estat favorable en l'opinió dels afectats però amb elles no s'inicia cap procés de reclamació administrativa i menys judicial. Poden ser un brindis al sol sense més transcendència. En tot cas, CCOO no va fer cap comunicat ni valoració de la recollida de signatures promoguda per altres.  Són iniciatives que sumem i aglutinen, que no fan cap mal, i per tant s'han de respectar. Criticar aquestes i d'altres iniciatives no és el nostre estil. I així ens mantindrem.

2. CCOO no està fent una recollida de signatures. CCOO promou una reclamació individual fonamentada legalment prèvia a la via jurisdiccional: recull la normativa vigent i la situació concreta de qui fa la reclamació. I es fa pels procediments legalment previstos: es fa registre d'entrada, us quedeu una còpia degudament segellada per posteriors processos judicials... 

3. Hi ha una màxima que algú ara vol ignorar: davant una injustícia, s'ha de reclamar davant l'Administració (per escrit, i registrat). Ja serà l'altra part (en aquest cas l'Administració) la que resolgui favorablement o no. I si no estem d'acord amb qualsevol resolució de l'Administració, caldria promoure altres reclamacions per la via jurisdiccional. 

4. Tothom recorda l'enrenou de la paga de nadal de 2011. El Govern de la Generalitat de Catalunya i el Conseller Mas-Colell volien fer el pagament de la nòmina de desembre en 2 plaços (22 de desembre i finals de gener 2012). CCOO va iniciar en solitari un recurs perquè no s'ajustava a la legalitat i per apropiació indeguda d'IRPF. En aquella ocasió el mateix sindicat també va dir que NO CALIA presentar recurs, que també ens havíem d'esperar... 

Malgrat l'enrenou creat una altra vegada pels missatges contradictoris, CCOO va aconseguir reunir més de 40.000 recursos. El Govern, davant d'una il·legalitat manifesta, va rectificar. I vam cobrar abans de finals d'any...Es va produir una minicrisi de Govern (amb presentació de dimissió del Conseller d'Enconomia inclosa, que Mas no va acceptar...).

5. A les dues reclamacions legals promogudes per CCOO, la mateixa resposta d'aquell sindicat: "no cal fer-la ara...", "... ens hem d'esperar..."

A la primera es va equivocar, però no va fer cap comunicat posterior de reconeixement del seu error. Al menys, 40.000 docents van afegir-se i van confiar en nosaltres. Esperem ara que milers de persones s'afegeixin a  aquesta segona reclamació per exigir el cobrament de juliol de les persones que compleixen la normativa vigent. 

No ens enganyem, som  conscients de les enormes dificultats de guanyar aquesta reclamació, però esperem que sigui l'Administració la que digui el que hagi de dir. Els serveis jurídics de CCOO acturan en conseqüència.

6. No cal rebutjar sistemàticament les propostes d'altres perquè no són una iniciativa pròpia. Convidem a tothom a promoure unitàriament la reclamacióJunts som més forts. 

7. La reclamació es troba a disposició de tots el professorat substitut afectat, afiliat o no a CCOO.  Els i les delagades de CCOO estarem als 10 SSTT els propers dies 25 i 26 de juny, entre les 11 a les 13h per a recollir el màxim  de reclamacions.


FEC CCOO




Temes relacionats

Sobre l'enrenou del Nadal 2011...


L'hemeroteca no deixa cap dubte. CCOO no es va equivocar promovent el recurs contra l'apropiació indeguda de l'IRPF, ni va ser una mesura testimonial. Ens el contrari, CCOO considera que l'allau de reclamacions de les persones afectades va ser clau. Van ser altres qui van mantenir que no calia presentar cap reclamació en aquell moment. I avui, 6 mesos després, continuen sense reconèixer l'error.... i es defensen atacant als que vam pendre iniciatives dient que ho vam fer per "electoralisme"... quan falten anys per les properes eleccions sindicals!!!. 

Els serveis jurídics de CCOO ho van veure molt clar: Era necessari defensar els drets conculcats de tots els funcionaris públics, i recòrrer contra la il·legalitat d'una mesura. Com ho estem fent ara.

Insistim: No cal rebutjar sistemàticament propostes d'altres perquè no són iniciativa pròpia. Ni desqualificar-les dient que les propostes, només quan són dels altres, són electoralistes. 



CCOO considerem que el Govern de la Generalitat s'ha vist obligat a rectificar per l'allau de reclamacions de les persones afectades




Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada