4 de juny del 2012

Cassolada al Barri de Sants, dimecres 6 de juny


EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA I DE LA SEVA QUALITAT


La comunitat educativa de Sants, Hostafrancs, Badal i la Bordeta, davant les recents mesures que han pres els nostres governants i que porten a una situació molt greu, que repercuteix,
directament, en la QUALITAT DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA, manifestem el nostre rebuig i la nostra indignació.


Alhora, per tal de fer possible un ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT, equitatiu i democràtic exigim al Govern de la Generalitat, al Departament d’Ensenyament i a l’Ajuntament de la ciutat que:


1‐ Aturi totes les retallades: de recursos econòmics, d’infraestructures, de personal docent i no
docent... Tant les anunciades com les ja efectuades.


2‐ Augmenti la inversió en educació pública des del 3,4% actual fins al 6% del PIB, com a punt de partida, tal com recomanen els organismes internacionals, ajustant les inversions i els recursos destinats als centres públics a les necessitats socials i educatives reals dels entorns en què aquests es trobin.


3‐ Fomenti la participació de la Comunitat Educativa i de les administracions locals, i hi arribi a acords, abans de prendre i desplegar qualsevol mesura.


4‐ Aturi i elimini l’entrada de la gestió privada tant a l’Ensenyament Públic com als serveis
complementaris i de reforç.


5‐ Garanteixi una ràtio docents/alumnes adequada per evitar la massificació a les aules i fer
possible una atenció de qualitat a totes les necessitats educatives de l‘alumnat.


6‐ Asseguri una educació inclusiva i no segregadora, amb els recursos necessaris.


7‐ Doti els centres públics amb els recursos d’espais i infraestructures imprescindibles per tal depoder desenvolupar una tasca educativa de qualitat, i aprovi les partides pressupostàries
necessàries perquè aquests centres recuperin el poder adquisitiu i facin front amb garanties a les seves despeses de funcionament.


8‐ Mantingui i creï places gratuïtes suficients en centres de gestió pública a l’etapa educativa de l’educació infantil de primer cicle (0 ‐3).


9‐ Ampliï l’oferta pública de la Formació Professional, els Programes de Qualificació Professional Inicial, la Formació de Persones Adultes i el Batxillerat.


10‐ Defensi l’ Universitat Pública gratuïta i de qualitat, i hi garanteixi l’accés a tota la societat,
independentment de qualsevol condicionant socioeconòmic, i impulsi una reflexió real i
veritablement participativa sobre la seva organització i els seus objectius.


11‐ Asseguri una gestió pública, democràtica, participativa i directa als centres públics educatius.


Perquè els professionals de l’educació s’estimen la seva feina, perquè gaudeixen fent‐la. Perquètota la comunitat educativa volem que aquest país tiri endavant i volem que els infants d’arasiguin persones amb cultura, educació, crítiques, amb capacitat de decisió i bons ciutadans iciutadanes no podem assumir aquesta degradació de l’Educació Pública i lluitarem per la sevaqualitat.


Comunitat educativa de Sants, Hostafrancs, Badal i La Bordeta



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada