14 de març del 2012

CCOO i UGT acorden convocar Vaga General el proper 29 de març




Tota la info sobre la vaga del 29M (+)

Tots els materials per poder-los descarregar (+)

ccoo reforma laboral

El màxim òrgan de direcció de CCOO ha aprovat per unanimitat una resolució en què acorda convocar una vaga general el 29 de març, després d'analitzar a situació creada en les relacions laborals i en la cohesió de la societat espanyola per la decisió unilateral del Govern d'aplicar una reforma laboral i un nou i dur ajust pressupostari.





Vídeos d'animació:

Documentació:


 




Vídeo de la xerrada LA REFORMA LABORAL:

Intervencions de Manel Pulido, de la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya (0h00'05''), i Juan Manuel Tapia, secretari de Negociació Col·lectiva de CCOO de Catalunya (0h01'16'') 








 

Calendari de mobilitzacions (+)




NO A LA REFORMA LABORAL
    ccoo contra rforma laboral
  • INJUSTA AMB ELS TREBALLADORS
  • INEFICAÇ PER A L'ECONOMIA
  • INÚTIL PER A L'OCUPACIÓ 





Per què rebutgem la reforma laboral?


•          Acomiadament més fàcil i més barat: a 20 dies. Tot i que el missatge oficial diu que es rebaixa el preu de l’acomiadament improcedent dels 45 als 33 dies, la gran reforma és en realitat l'ampliació de les causes d'acomiadament procedent. Així, la majoria de les indemnitzacions seran de 20 dies per any treballat. I això farà augmentar l'atur perquè serà més fàcil acomiadar.

•          En dos trimestres et retallen el sou, i en tres t'acomiaden. La baixada d'ingressos o vendes durant dos trimestres consecutius, encara que l'empresa tingui beneficis, serà motiu suficient per rebaixar-te el sou. I al tercer trimestre et podran acomiadar. A més, l’empresa podrà modificar lliurement les condicions de treball: categoria, horari, salari, mobilitat geogràfica... Hauràs ďescollir entre la imposició o l’acomiadament procedent (20 dies). L’empresari/ària té tot el poder.

•          Via lliure als expedients de regulació ďocupació (ERO). Les empreses podran imposar els ERO, ja que s'elimina el tràmit de mediació i autorització de l'Administració. Es deixa el camí lliure a les deslocalitzacions i els tancament d'empreses.

•          Cop a la negociació col•lectiva. L'empresa es podrà desvincular del conveni col•lectiu, és a dir, no aplicar-lo, després de dos trimestres de disminució d'ingressos. La prevalença del conveni d'empresa suposarà la rebaixa de condicions de treball en les petites i mitjanes empreses.

•          Es condemna el jovent a la precarietat. Aquesta reforma no crearà ocupació i, a més, condemna el jovent a uns salaris baixos, contractes precaris i a tenir menys drets si volen treballar.



Que proposem?



•          Una reforma fiscal que faci el sistema més just, solidari i redistributiu: cal controlar el frau igualar la tributació de les rendes del treball i del capital; restablir l'impost del patrimoni i el de successions; establir un impost internacional a les operacions especulatives; perseguir l'economia submergida, i eliminar els paradisos fiscals.

•          Una reforma financera en profunditat perquè els poders públics puguin controlar els mercats financers i bancaris per posar-los al servei de l’economia productiva i generadora d'ocupació, i que no siguin únicament una eina d'especulació.

•          Un canvi de model productiu. L'especialització en sectors de poc valori la competència en salaris baixos i acomiadament fàcil és un model condemnat al fracàs, com s'ha demostrat ara. Hem d'apostar per la producció d'alt valor afegit, la competitivitat de les empreses, la formació dels treballadors/es, l'ocupació de qualitat i els salaris dignes.

•          Cal impulsar polítiques públiques. El desenvolupament de la nostra economia passa per impulsar polítiques públiques i invertir en els serveis públics, en comptes ďaplicar retallades indiscriminades que afecten serveis essencials com la sanitat o l'educació.








Font: youtube.com/PiqueteSombra

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada