29 de febrer del 2012

Aquestes són condicions dignes d'escolarització?: A Rubí les aules estan aïllades en uns barracons fora de l’entorn escolar

 A  Rubí les aules estan aïllades en uns barracons fora de l’entorn escolar

CCOO DENUNCIA LES CONDICIONS DE LES UNITATS D’ESCOLARITZACIÓ COMPARTIDA



Què són les UEC? Aquestes són condicions dignes d'escolarització?

Clarament, aquesta pregunta s’ha de contestar negativament. Però resulta que aquestes són les aules de les quals disposa la UEC de Rubí des d’aquest mes de gener, i així continuaran fins al final d’aquest curs. En aquestes aules estan destinades per fer les seves classes 24 alumnes que es troben dins de l’escolarització obligatòria, amb el coneixement dels Serveis Territorials. 




QUÈ SÓN LES UEC?

Són les sigles de les Unitats d’Escolarització Compartida, que és on rep la seva escolarització obligatòria aquell alumnat que per diversos motius no pot seguir l’escolarització ordinària en un institut, normalment per una actitud negativa vers la institució escolar. Aquest alumnat, normalment amb més de 14 anys, continua pertanyent al seu centre ordinari a tots els efectes, malgrat que la pràctica totalitat de la seva escolarització es fa a la UEC.

QUI GESTIONA LES UEC?

La gestió de les UEC no la realitza directament el Departament d’Ensenyament, sinó que mitjançant concursos s’externalitza la seva gestió a altres entitats, que van des d’Ajuntaments fins a Fundacions, com ara la Fundació Main, que és la que gestiona la UEC de Rubí, entre d’altres. En aquests concursos el Departament assigna l’organització de la UEC a una entitat a canvi d’un pressupost que després gestiona directament l’entitat. Qui controla la qualitat d’aquest servei? És una mostra de la futura societat, aquella en la que no volen que hi formem part les decimonòniques organitzacions sindicals?

QUI REALITZA LES CLASSES A LES UEC?

El professorat que realitza aquestes classes és contractat directament per la entitat, i pagat a càrrec del pressupost assignat pel Departament. Les condicions laborals, i per descomptat salarial, no es corresponen en absolut amb les condicions del professorat de l’ensenyament públic, i varien molt en funció de l’entitat gestora.


Les condicions laborals i els salaris del professorat no es corresponen amb els d’aquells que treballen a l’ensenyament públic

Les Unitats d’Escolarització Compartida són aules on reben escolarització obligatòria aquell alumnat que per diferents motius no pot seguir l’escolarització ordinària en un institut. Aquest alumnat, normalment amb més de 14 anys, continua pertanyent al seu centre ordinari a tots els efectes, malgrat que la pràctica totalitat de la seva escolarització es fa a les UEC.

Aquestes Unitats d’Escolarització Compartida no estan gestionades directament pel Departament d’Ensenyament sinó que la gestió s’externalitza a través de concurs a altres entitats. Són entitats que van des d’Ajuntaments fins a Fundacions, com ara la Fundació Main, que és la que gestiona la UEC de Rubí. En aquests concursos, el Departament assigna l’organització de la UEC a una entitat a canvi d’un pressupost que després gestiona directament l’entitat.

El professorat que imparteix aquestes classes és contractat directament per l’entitat i és pagat a càrrec del pressupost assignat pel Departament. Les condicions laborals i el salari no es correspon en absolut amb les condicions del professorat que treballa a l’ensenyament públic i varia considerablement en funció de l’entitat gestora.

Les aules de Rubí no estan en condicions dignes per escolaritzar a ningú ja que estan aïllades en uns barracons fora de l’entorn escolar. Però són les aules que fan servir des del mes de  gener fins al mes d’abril amb coneixement i aprovació dels Serveis Territorials del Vallès Occidental.


 Versió imprimir(+)

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada