21 de febrer del 2012

Els Joves de CCOO de Catalunya i la Federació d'Ensenyament rebutgen les càrregues policials contra estudiants i mostren el seu suport a l’IES Lluís Vives de València


El dijous 21 F es va fer una  concentració de suport a la plaça Sant Jaume

 Els Joves de CCOO de Catalunya rebutgen les càrregues policials contra estudiants i mostren el seu suport a l’IES Lluís Vives de València.

Les situacions de conflictivitat social que estan provocant les mesures d’austeritat i retallades a les aules són moltes. A dia d’avui, podríem dir que tenen un nom propi: IES Lluís Vives.
Les protestes dels estudiants d’aquest institut varen començar fa setmanes coincidint amb el decret de la Generalitat Valenciana retallant la despesa en educació. Com ja ha succeït en més instituts, també a Catalunya, la conseqüència més palpable de la retallada es traduïa en l’absència de calefacció. Si regatejar i escatimar en la calefacció per a menors d’edat no fos prou escandalós i miserable, el passat 15 de febrer es va produir la detenció d’un noi de 17 anys en una de les moltes manifestacions convocades.
A partir d’aquí, l’escalada de violència del tot desmesurada per part dels cossos antiavalots ha anat creixent. Ahir les protestes acabaven amb la detenció de 21 persones i 4 ferits, amb unes imatges d’abús policial injustificables. 
És per això que Acció Jove – Joves de CCOO de Catalunya  i la Federació d'Ensenyament ens sumem a les moltes veus de rebuig als fets ocorreguts, demanem explicacions a l’administració i ens sumem i convoquem a totes les concentracions en suport i solidaritat amb els estudiants de l’IES Lluís Vives, com la que hi ha convocada avui, a les 12 h del migdia, a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

CCOO reclama una escola pública i de qualitat, amb unes condicions dignes, i clama contra la repressió, la violència i l’abús policial.

***********************************************

La Federació d’Ensenyament de CCOO  condemna l'actuació policial dels passats dies contra els i les estudiants de l'IES Lluis Vives a la ciutat de València, i exigim la dimissió de la Delegada del Govern, Paula Sánchez de León.


La Federació d’Ensenyament de CCOO de Catalunya fa públic el seu suport i solidaritat amb els estudiants valencians i l’IES Lluís Vives


Com sindicat del món de l’educació i de classe la Federació d’Ensenyament de CCOO de Catalunya, rebutgem enèrgicament l’actuació de les forces policials d’aquests dies passats a València.  En el cas de les manifestacions contra les retallades  convocades pels estudiants valencians a l’Instituí Lluis Vives s’ha produït una resposta policial desproporcionada i fora de tota mida que ha commocionat el mon educatiu, apallissant i detenint menors d’edat i impedint l’exercici de drets bàsics com el de la llibertat d’expressió i de manifestació.
CCOO d’Ensenyament exigim la llibertat dels detinguts, l’esclariment dels fets, la depuració de responsabilitats i la garantia de les autoritats autonòmiques i estatals de l’exercici de drets bàsics com el d’expressió i manifestació.

Montse Ros
Secretaria General de la Federació d’Ensenyament 




Imatges de la concentració-manifestació 21 de febrer, de Plaça Sant Jaume fins a la Jefatura Superior de Policia (Via Laietana) (de les 12 fins a les 13h)
Suport als i les estudiants de l'IES Lluis Vives de València

Fotografies: CCOO Ensenyament (de lliure distribució citant la font)














La Federació d’Ensenyament de CCOO PV condemna l'actuació policial contra els estudiants d'Instituts i Universitats
La Federació d’Ensenyament de CCOO PV condemna l'actuació policial del dies 14 i 16 de febrer a la ciutat de València, i exigim la dimissió de la Delegada del Govern, Paula Sánchez de León.
Protesta a l'Institut Lluís Vives de València pels retalls
Protesta a l'Institut Lluís Vives de València pels retalls

L'escalada repressora, injustificada de totes totes, suposa un greu atac als drets democràtics de reunió i manifestació. La intervenció desproporcionada, i per moments brutal, de la policia, resultà indiscriminada, sobretot tenint en compte que moltes de les persones que participaren en les manifestacions eren menors d'edat.

Reprimir la dissidència davant aquestes polítiques ens retrotrau a moments pre-democràtics.

Tota aquestes situacions conflictives que s'estan generant són producte de les polítiques de retallades que afecten els serveis públics i el conjunt de la ciutadania.


NOTA DE PREMSA de l'assemblea del professorat de l'IES Lluis Vives de València

L’assemblea del professorat de l’IES Lluís Vives de València vol fer constar el següent:
El dimecres, en les proximitats de l’institut,  es  va  produir una violentíssima i desproporcionada actuació policial contra un grup d’estudiants concentrat  fora per a protestar contra les retallades en Educació.  El resultat  fou  de diversos alumnes ferits i contusionats, i fins i tot un detingut, lesionat, emmanillat i portat a la comissaria de Sapadors. Aquestes actuacions violentes, desproporcionades i fora de qualsevol lògica democràtica contra adolescents i menors, tractats com a delinqüents, s’han produït també al llarg del dijous i divendres següents, tant al voltant de l’IES Lluís  Vives com al carrer Colom, la Gran Via Ferran el Catòlic i prop de la Comissaria de 
Sapadors.

Com  a  assemblea  de professors,  expressem  la nostra més enèrgica repulsa a aquesta mena d’actuacions, que sens dubte s’emmarquen en els intents reiterats de les nostres autoritats per tal de desprestigiar l’ensenyament públic i criminalitzar-nos a tots els que estem compromesos com a professors, personal no docent, estudiants i famílies en la dignificació de l’educació pública.

Per altra banda, manifestem el nostre rebuig més absolut davant les insidioses paraules del diari ABC, del dissabte 18 de febrer, on s’afirmava, entre d’altres declaracions ofensives per a la nostra tasca docent, que “los profesores habrían garantizado el aprobado a quienes tomaran parte en las manifestaciones, sin tener en cuenta tampoco las faltas de asistencia que están obligados a computar”.

Així mateix, volem fer arribar la nostra solidaritat i el nostre suport incondicional a les famílies i a totes les persones agredides, físicament i moralment, per aquesta incomprensible  i consentida fúria policial.

Durant els propers dies, els nostres esforços més immediats estaran dedicats a recomposar 
l’estabilitat psíquica i emocional del nostre alumnat i de les seues famílies. Però, sense oblidar-nos de denunciar formalment aquestes actuacions i reclamar responsabilitats penals i polítiques per als qui han promogut aquest despropòsit.

A més a més, continuarem denunciant els atacs als serveis públics  –i particularment a l’educació pública– així com  la criminalització que els governants intenten fer  dels seus empleats  per desprestigiar-los.

València, 19 de febrer de 201













Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada