21 de febrer del 2012

Amb la nova reforma laboral, es canvien les teves condicions de treball. També a l'administració pública


Els COMPANYS I COMPANYES LABORALS JA ES VEUEN AFECTATS en l'Administració Pública Educativa: monitors escolars, educadors, conserges, professors i personal d'administració i serveis de les universitats, PDI laboral, treballadors i treballadores de centres concertats i de centres privats, centres especials de ocupació, centres infantils, acadèmies, autoescoles .... poden ara perdre els seus llocs de treball o veure baixats els seus salaris i només perquè ho decideixi l'Administració.


Funcionari docent, vols que això t'afecti?

Perquè el següent pas serà sens dubte tocar l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic pel qual es regulen les teves condicions laborals i salarials.



Acomiadaments per malaltia, baixada de sous i ERO sense autorització.

•Abaratiment de l'acomiadament: en els centres dependents de les administracions educatives, per insuficiència pressupostària, poden acomiadar amb 20 dies de salari per any treball, amb un màxim de 12 mensualitats.
•Absentisme laboral: L'Administració i l'empresari poden acomiadar, per causes objectives, per faltes d'assistència al treball (tot i justificades) quan aquestes suposin el 20% de la jornada en dos mesos consecutius, o el 25% en quatre mesos discontinus en el període d'un any.
•Acomiadament de 20 dies per motius econòmics, tècnics i organitzatius (Reordenació de la funció pública): es considera acomiadament procedent i no caldrà autorització prèvia.
•Sous més baixos: l'Administració i els empresaris podran baixar el sou als treballadors sense necessitat d'acord, simplement per competitivitat, productivitat o organització del treball.
•ERO exprés i unilateral: amb aquesta nova reforma s'agilitzen els acomiadaments col•lectius perquè s'elimina l'autorització prèvia de l'autoritat laboral. Només caldrà comunicar-ho. En suprimir l'autorització administrativa laboral, és l'Administració o l'empresari els que decideixen les condicions de l'extinció de contractes.
•Expedients Temporals de Regulació d'Ocupació: No tenen cabuda en l'Administració Pública.
•Convenis col•lectius a les escombraries: la reforma facilita la no aplicació del conveni col•lectiu. N'hi ha prou que es registrin pèrdues durant dos trimestres consecutius o que es produeixin canvis en els mètodes de treball. L'empresari, o si escau, l'Administració, tenen llibertat per actuar i decidir.
•Desapareix el sistema de classificació de categories professionals: hi haurà una menor especialització.
•Modificació substancial de les condicions de treball: per raons de competitivitat, productivitat o organització tècnica o del treball, l'empresa o l'Administració poden modificar les teves condicions de treball quant a la jornada laboral es refereix, l'horari i distribució del teu temps de treball, règim de treball a torns, sistema de treball, rendiment i funcions a exercir, i el més greu encara, els canvis poden afectar la teva remuneració i salari. Només cal que l'Administració o l'empresari t'ho notifiquin amb 15 dies d'antelació.
•Més responsabilitat, mateix sou: el treballador només pot reclamar l'ascens i el reconeixement de noves responsabilitats, però no una pujada salarial.


 Amb aquesta reforma, l'administració s'equipara a una empresa privada.



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada