14 de desembre del 2011

El comitè de la UAB es tanca aquesta nit com a protesta de l'aprovació dels pressupostos de la universitat

#14D

El comitè de la UAB es tanca aquesta nit com a protesta de l'aprovació dels pressupostos de la universitat



El Comitè d'empresa del PDI de la UAB informa que avui dimecres al vespre iniciarà una tancada a l'edifici del rectorat per exigir a l'Equip de Govern que retiri la proposta de pressupost de la UAB pel 2012 que sotmetrà a discussió i eventual aprovació al Consell de Govern el dijous 15 de desembre al matí i que suposa importants retallades en places provisionals i estructurals de PDI i un increment unilateral en la dedicació docent del professorat. Aquest pressupost es concreta en el pla d'Ajust de despesa de PDI 2012 presentat per l'Equip de Govern als caps de departament el 2 de desembre i que podeu trobar aquí <http://filesocial.com/bp860b>. Avui mateix, el comitè ha convocat una roda de premsa a les 19.30 hores per fer una explicació dels continguts del pressupost i les seves conseqüències. 

A més, el Comitè d'empresa del PDI convoca el dijous 15 de desembre a les 9:15 al hall del Rectorat una assemblea general del PDI de la UAB amb el següent ordre del dia: 

1. Informació sobre les mesures d'ajust promogudes pel rectorat i el seu impacte: 
* Extinció d'entre 350 i 400 places d'associat 
* Eliminació de places d'investigador posdoctoral i de professor/a lector/a 
* Augment de la càrrega docent en 100 hores 
* Massificació a les aules i extinció de grups 
* Retallades salarials 
2. Explicació del procés de negociació i el seu estat actual 
3. Proposta i discussió d'accions a dur a terme 


Comunicat de CCOO a la UAB 

Rebutgem aquests pressupostos 

La secció sindical de CCOO de la UAB vol manifestar el seu rebuig als pressupostos que l'Equip de Govern pretén que s'aprovin els propers dies. 

Aquest són uns pressupostos marcats per l'actitud d'absolut submissió de l'Equip de Govern de la UAB als incompliments legals i les retallades pressupostaries que la Generalitat fa recaure sobre les universitats públiques i, en concret, sobre la UAB. 

Però, a més a més, son uns pressupostos que fan recaure aquestes retallades sobre la contractació i les condicions de treball del PAS i el PDI de la UAB. En especial sobre els treballadors/es més en precari, com són: el professorat contractat temporal, que poden veure rescindit el contracte de centenars de companys i companyes, i sobre els interins i temporals del PAS víctimes d'un lent degoteig, que aquests pressupost no donen cap garantia d'aturar. 

Igualment, aquests pressupostos empitjoren les condicions laborals de tots els treballadors i les treballadores: increment de hores de docència, eliminació tiquet menjador, desaparició del pla de pensions, etc. 

CCOO dóna suport a les diferents iniciatives que juntes, comitès i diversos àmbits i col•lectius de la comunitat universitària convoquen per fer palesa la seva protesta. 

Tots sabem que hi ha alternatives, i les hem presentat davant d'aquest l'equip de govern i de la Gerència. No les han acceptat, esta clar que s'estimen més obeir el que diu la Generalitat per tal de salvaguardar els privilegis d'uns pocs, en lloc de defensar la universitat pública i 
els seus treballadors. 

Us demaneu que estigueu atents a les diferents convocatòries que us vagin arribant de juntes i comitès 

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada