16 de desembre del 2011

Comunicat unitari: 7a. Mesa de la Funció Pública. 16 de desembre de 2011

7a. Mesa de la Funció Pública. 16 de desembre de 2011

CCOO, juntament amb les altres organitzacions sindicals, ens hem aixecat de la Mesa de la
Funció Pública, donat que l’administració ja ha manifestat que aquesta havia de ser la última reunió per tractar la proposta.



Els sindicats presents a la Mesa manifestem:

  • La negociació en aquesta mesa no s’ha atingut a la legalitat prevista a l’EBEP
  • En cap moment no han tingut la informació completa de la proposta. Considerem inacceptable que no s’hagi quantificat el punt 1 i que no s’hagi concretat el punt 2.
  • Ha estat impossible establir amb claredat la temporalitat o estructuralitat de la proposta. No sabem els  límits de les mesures temporals (2012. 2013, 3014 ....) ni si algunes mesures són temporals o estructurals.
  • L’administració no garanteix que aquestes mesures siguin les úniques de reducció que pensa aplicar, ja siguin d’àmbit general o sectorial.
  • El contingut global de la proposta és inacceptable. Es tracta d’un conjunt de mesures que precaritza el treball públic, que vol normalitzar una pèrdua de drets sense precedents en democràcia, i sobretot que genera incertesa als treballadors i treballadores temporals.
  • Els sindicats presents a la mesa defensem el treball segur i amb drets, lluitem pel manteniment de les plantilles i impedir més agressions al conjunt de treballadors i treballadores i als serveis públics.
  • Totes les mesures d’aquesta proposta que s’apliquin, són responsabilitat exclusiva del Govern de la Generalitat.


Els sindicats hem convocat de manera untària noves mobilitzacions pel proper 21D i 22D:
Imatges de la cassolada a la Plaça Sant Jaume (20/12/2011) en contra de les retallades

  • Defensem els serveis públics
  • Fem front a les agressions als nostres drets

    Els sindicats de l’ensenyament públic de Catalunya, davant les propostes del Govern de la Generalitat de retallar els nostres salaris i drets en més d’un 10%, hem acordat promoure de manera unitàri i amb la resta de companys/es de funció pública el següent calendari de mobilitzacions pels propers dies: 
    • Dimarts 20 DE DESEMBRE 2011
    11’00 h: Casserolada de delegats i delegades sindicals a la Plaça Sant Jaume. Simultàniament, convoquem tots els centres públics de l’ensenyament a unir-se a la protesta amb una “tocada de sirenes”, a la mateixa hora.
    • Dimecres 21 DE DESEMBRE 2011 
    17,30 a 19,00 h: Concentració d’empleades i empleats públics davant el Parlament de Catalunya.



CALENDARI UNITARI DE MOBILITZACIONS

Els sindicats de l’ensenyament públic de Catalunya, davant les propostes del Govern de la Generalitat de retallar els nostres drets i els nostres salaris en més d’un 10%, i de totes les agressions que últimament venint patint (no substitució de totes les baixes, endarreriment i disminució en el lliurament de la paga extra, etc.), fem una crida a tot el professorat a participar activament a les mobilitzacions que hem acordat promoure de manera unitària amb un calendari de mobilitzacions:


Dimarts 20 de desembre de 2011

11’00 h: 
Plaça Sant Jaume: Cassolades de delegats i delegades sindicals a la Plaça Sant Jaume (on tindrà lloc el Consell Executiu per aprovar el lliurament dels pressupostos al Parlament).

Centres: Simultàniament, convoquem tots els centres públics de l’ensenyament a unir-se a la protesta amb una “tocada de sirenes” (timbre de l’escola i Institut), a la mateixa hora.

Dimecres 21 de desmbre de 2011

17,30 a 19,00 h: Concentració d’empleades i empleats públics davant el Parlament de Catalunya (on tindrà lloc el debat sobre els pressupostos)

Dilluns 9 de gener

Proposem començar el primer dia de curs amb una altra tocada de sirenes als centres públics d’Ensenyament:
  • Escoles de primària: de les 13h fins a les 13,05h
  • Instituts de secundària: de les 13,30h fina a les 13’35h
Penjada de cartells i pancartes als centres en contra de les retallades i en defensa de l’ensenyament públic i de qualitat.


SETMANA DEL 16 AL 22 DE GENER

Gran manifestació social (lloc i data concrets a determinar) en defensa dels serveis públics i en contra de les retallades.




A més, en el marc d’un calendari de mobilitzacions sostingudes i amb continuïtat, els sindicats contemplem la possibilitat d’una primera convocatòria unitària de vaga a l’ensenyament públic i a la funció pública a Catalunya. 



Els sindicats fem una crida a tot el professorat i professionals de l’educació dels centres públics a promoure i participar a les assemblees de centre i de zona, i a assistir a les concentracions municipals que es convoquin.



PER UN TREBALL DIGNE I ESTABLE I CONTRA LA PRECARITZACIÓ LABORAL

PER LA RECUPAERACIÓ DEL PODER ADQUISITIU – NO A LA REDUCCIÓ SALARIAL

NO A LES RETALLADES DE PLANTILLES

PER UNA ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT I AMB RECURSOS SUFICIENTS



CCOO    USTEC·STEs    ASPEPC-SPS    FETE-UGT    CGT




Recull de premsa


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada