28 de novembre del 2011

CCOO, USTEC·STEs, ASPEPC-SPS, UGT i CGT rebutgem les noves retallades a l’ensenyament públic i denunciem les mesures següents

Declaracions de Montse Ros, secretària general de la Federació d'Ensenyament de CCOO



CCOO considera una manca d'ètica democràtica el fet que el president Mas anunciï una bateria de mesures dos dies després de les eleccions sense haver-les situat en el debat electoral

  


CONCENTRACIONS 30 de novembre de delegats i delegades de CCOO conjuntament amb d'altres sindicats, coincidint amb la Mesa General de la Funció Pública




************************************************************


Comunicat unitari (PDF) (+)




Els sindicats CCOO, USTEC·STEs, ASPEPC-SPS, UGT i CGT rebutgem les noves retallades a l’ensenyament públic i denunciem les mesures següents:


  • L’eliminació del dilluns com a dia hàbil per als nomenaments de substituts perjudica el col·lectiu i dificulta el correcte funcionament dels centres educatius, que poden quedar-se sense cobertura com a mínim des de divendres fins a dimecres de la setmana següent en què tornen a haver-hi nomenaments.

    Denunciem que el Departament modifiqui les condicions de treball del professorat al marge de la representació del professorat i de la legalitat vigent. Exigim la retirada de la mesura, que es facin nomenaments diaris i transparents i que qualsevol tema sigui tractat en la Mesa Sectorial prèviament a la implantació de cap canvi.
  • Els cinc sindicats sotasignats exigim a la consellera Rigau explicacions pel conveni signat amb la Fundació privada “Empieza por Educar” de la Sra. Botín per posar en marxa el programa “Escola per l’Èxit”.

    Rebutgem la pretensió de la Conselleria de lliurar a la gestió privada els serveis complementaris a la docència i d’introduir personal de fundacions privades en l’horari lectiu dels centres públics, competència exclusiva del personal docent. S’ha posat el tema en mans dels serveis jurídics sindicals per aclarir la possible il·legalitat del programa.
  • També volem posar de manifest la nostra total disconformitat i radical oposició amb la reducció salarial dels empleats i empleades públics anunciada pel Govern, mesura acompanyada a més a més amb tota una sèrie de pujades d’impostos indirectes i retallades diverses.

    Un cop més, el president Mas, sense negociar cap ni una de les propostes amb la part social, les presenta prèviament a la premsa i mitjans audiovisuals, i torna a fer recaure la factura de la crisi sobre uns treballadors públics, als quals ja s’han aplicat diverses retallades salarials i de condicions de treball, i sobre les classes populars i mitjanes.

    Fem una crida a totes i tots els que treballem en l’educació pública i a tota la comunitat educativa per tornar a debatre als centres i a les assemblees de zona, a acordar accions comunes en cada localitat i a manifestar-se els dimarts i dimecres davant de cada centre educatiu per fer palès el rebuig total a les retallades en l’educació, com també a participar en les mobilitzacions generals que es convoquin en defensa d’uns serveis públics de qualitat.


    *****************************************************


CONCENTRACIONS 30-N
Delegats i delegades de CCOO conjuntament amb d'altres sindicats, coincidint amb la Mesa General de la Funció Pública

Per uns pressupostos solidaris, i en defensa dels drets socials! 
  • defensem els Serveis Públics! 
  • defensem els drets dels treballadors!



Barcelona: 30-N, 9 h.: Concentració de delegats i delegades de CCOO i altres sindicats (Departament de Governació i Relacions Institucionals -Via Laietana, 26 Barcelona)
Girona: 30-N, 9 h.: Concentració de delegats i delegades de CCOO i altres sindicats (davant la seu de la Generalitat a Girona - C/ Pompeu Fabra 1)


Tarragona: 30-N, 10 h.: Concentració de delegats i delegades de CCOO i altres sindicats (Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona - c. Sant Francesc,

La Mesa General de la Funció Pública ha quedat convocada per al 30 de novembre i dies successius, atenent a  la dinàmica dels esdeveniments: 

Ordre del dia amb un  únic punt:
Negociació del aspectes relatius a les condicions de treball dels empleats públics, previstes a l’avantprojecte de llei de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2012 i al corresponent avantprojecte de llei de Mesures 




Defensem els serveis públics 
NO a les retallades socials i salarials! 

Concentració Unitaria 
Delegats/des Sindicals (CCOO-IAC-UGT) 
dimecres 30 novembre - 9 hores 


  • Barcelona30-N, 9 h.: Concentració de delegats i delegades de CCOO i altres sindicats (Departament de Governació i Relacions Institucionals -Via Laietana, 26 Barcelona) 
  • Girona: 30-N, 9 h.: Concentració de delegats i delegades de CCOO i altres sindicats (davant la seu de la Generalitat a Girona - C/ Pompeu Fabra 1)
  • Tarragona: 30-N, 10 h.: Concentració de delegats i delegades de CCOO i altres sindicats (Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona - c. Sant Francesc, 

Per uns pressupostos solidaris, i en defensa dels drets socials! 


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada