22 de novembre del 2011

El Departament suprimeix unilateralment els nomenaments dels dilluns


Al dia següent de guanyar CiU  les eleccions generals a Catalunya

EL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT ANUNCIA QUE A PARTIR D'ARA ELS DILLUNS NO N’HI HAURÀ NOMENAMENTS DE SUBSTITUCIONS DEL PERSONAL DOCENT 

versió per imprimir(+)



-CCOO rebutja aquesta modificació unilateral dels dies de nomenaments, que lluny de garantir la cobertura de les baixes des del primer dia, deixa els centres sense els docents necessaris per atendre l'alumnat i al professorat afectat amb encara menys possibilitats de feina.


-CCOO demana explicacions i exigeix la convocatòria urgent de la Mesa Sectorial d’Ensenyament per aclarir aquest tema i d’altres que tenim pendents. CCOO no tolerarà les mesures unilaterals, arbitràries i prepotents, que no han estat presentades i negociades a la Mesa.

El dilluns 21 de novembre, el dia després de guanyar CiU les eleccions generals a Catalunya i sense donar cap explicació, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat anuncia en el seu web que no es realitzaran nomenaments de substitucions del personal docent.


A la de la tarda del 21-N, un diari informava que per "problemes tècnics" no s'havien fet els nomenaments. Però el 22-N hem conegut pel mateix diari la decissió unilateral i arbitrària del Departament de suprimir els nomenaments dels dilluns a partir d'ara, en contra de la pròpia normativa, i sense cap negociació prèvia a la Mesa sectorial.


D'entrada, CCOO denunciem la desconsideració cap als milers de docents afectats, que com cada dilluns esperaven entrar a l'aplicatiu per fer la petició dels llocs de treball a substituir.  


El Departament justifica aquesta nova retallada dient que són poc més d'un centenar de persones afectades...(!!!)


Una nova i doble desconsideració: 



  • Cap a les persones afectades que esperen treballar, cobrint la subtitució del professorat titular de baixa. No tenir un nomenament significa no treballar, i continuar 3 dies més d'espera (i atur), en unes condicions molt precàries, i ara encara més malmeses.
  • Als centres: 100 docents no nomenats són  més de 12.500 alumnes que diàriament no reben l'atenció educativa necessària (25 alumnes x 100 docents x 5 hores). 

Amb aquesta mesura, els centres docents poden estar fins a una setmana esperant la persona que ha de cobrir la baixa, alterant els horaris i les tasques d'altres docents i dels alumnes. I insistim, per cada persona no nomenada, diàriament hi ha 5 grups d'alumnes (125) que no reben l'atenció educativa necessària.

CCOO va signar un acord l’any 2001 on s’assegurava la cobertura de les substitucions des del primer dia. I serà exigent en el seu compliment i el respecte a la normativa vigent.




CCOO exigeix la convocatòria urgent de la Mesa Sectorial d’Ensenyament per aclarir aquest tema i d’altres que tenim pendents. 




LA VANGUÀRDIA
22-10-2011
Els dilluns no es nomenaran substituts a primària i ESO


Una nota del Departament d’ensenyament als webs dels serveis territorials va avisar ahir dilluns que no hi hauria nomenaments de substituts a primària i secundària, la qual cosa va provocar les queixes immediates dels sindicats. CCOO va ser el primer que va demanar explicacions. El que semblava inicialment un problema tècnic derivat del manteniment de la base de dades, es va traduir finalment en un canvi de criteri. Fonts d’ensenyament van confirmar que s’ha decidit concentrar els nomenaments telemàtics de substituts a dimecres i divendres i se suprimiran els dels dilluns, que es van implantar el febrer passat. Segons aquesta versió, en analitzar la incidència dels nomenaments es va comprovar que com que divendres ja es produeixen nomenaments, entre aquell dia i primera hora del matí de dilluns arriba un volum molt reduït d’incidències de baixes. Els dimecres i divendres es nomenen fins a 300 o 400 substituts, “mentre que dilluns com a màxim s’arriba a 100”. Segons Ensenyament, es realitzaven pocs nomenaments i suposaven una despesa de personal. Per pal·liar l’absència d’aquests substituts, que hauran d’esperar als dimecres, els alumnes ja disposen dels mestres de guàrdia


Escrit que el Departament envia el 22-N als centres públics

Nomenaments telemàtics - 22/11/2011

Ahir dilluns no es van fer els nomenaments telemàtics per tal d'analitzar la incidència del calendari de nomenaments actual en la gestió setmanal. El divendres es realitzen nomenaments i dilluns es repeteix l'operació a primera hora, fet que pràcticament impossibilita que arribin un volum suficient d'incidències de baixa als serveis territorials per enegegar els processos i només entren les que arriben a primera hora del dilluns.
Per aquest motiu s'ha acordat concentrar els nomenaments telemàtics els dimecres i els divendres.



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada