26 d’octubre del 2011

Acte ICD "La maternitat d'Elna. Un exemple de tenacitat" - 16 novembre, 19.00 h

  1. L'Institut Català de les Dones, en col·laboració amb el Memorial Democràtic i Projecte Galilei, us convida a l’acte La maternitat d'Elna. Un exemple de tenacitat, que tindrà lloc el proper dimecres, 16 de novembre, a les set de la tarda, al Sant Andreu Teatre (c/Neopàtria, 54, Barcelona).
  2. Elisabeth Eidenbenz (1913-2011) va ser una infermera suïssa que va organitzar una maternitat a la localitat d’Elna, al Rosselló, on va atendre les dones embarassades que havien fugit de la guerra civil espanyola i que estaven als camps de refugiats francesos. La Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi l’any 2006 en reconeixement a la seva tasca a la maternitat, on van néixer 597 infants entre el 1939 i el 1944, data en què els nazis van clausurar la residència.
  3. En el decurs de l’acte, la historiadora Assumpta Montellà, realitzarà una conferència sobre la figura d’Elisabeth Eidenbenz.
  4. Hi haurà una projecció d’un recull d’imatges de l’exposició La Maternitat d’Elna, bressol de l’exili en el Hall del Sant Andreu Teatre.
  5. Les persones que desitgin assistir-hi han de recollir l’entrada (gratuïta) a la taquilla del teatre entre les 17h i les 18’30h del mateix dia.
  6. Més informació al Web de l'Institut Català de les Dones (+)
  7. Targetó de l'acte en format pdf (+)


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada