14 de juliol del 2011

CCOO continua rebutjant la proposta de modificació del nou sistema d’ingrés


Ajuda a difondre aquesta notícia penjant al teu blog, twitter, facebook l'enllaç. Gràcies


NOU SISTEMA: inassumible!. A més, planteja que els funcionaris en pràctiques tindrien unes retribucions del 50% de les ordinàries.

  • Cal començar a planificar les futures ofertes d'ocupació pública que necessita el nostre sistema educatiu i per assolir la suficient estabilitat de les plantilles. 

  • Recordem que en les últimes convocatòries d’oposicions NO s’han convocat el nombre de places suficients. CCOO Ensenyament calculem que es podrien convocar unes 1.900 places d'especialitats de secundària

  • Els sindicats donen per acabat el procés de negociació d'un nou sistema d'ingrés i accés a la funció pública docent.
  • CCOO Ensenyament considera insatisfactòria la proposta del Ministeri d'Educació.
  • • CCOO Ensenyament proposa la pròrroga de l’actual sistema transitori per tal que es compleixin les ofertes d'ocupació pública que necessita el nostre sistema educatiu i per assolir la suficient estabilitat de les plantilles.

A la reunió de la Mesa Sectorial d'Educació celebrada el 13 de juliol a la tarda el Ministeri d'Educació va plantejar una proposta final de model d'ingrés i accés a la funció pública totalment insatisfactòria.

Prèviament el Ministeri d'Educació no ha atès el compromís demandat per la FECCOO que els pressupostos generals de l'Estat de 2012 poguessin permetre una àmplia oferta d'ocupació pública el proper any que garantís, almenys, la normal renovació del personal que s'ha jubilat o es va a jubilar durant el present i l'increment de la demanda educativa en els llocs en què es produeixi. No té sentit que el Govern ens demani la participació per canviar el sistema d'ingrés si al mateix temps el mateix Govern no permet convocatòries d'ingrés o les limita tant com ell mateix any.

Sobre els continguts del nou sistema d'ingrés, el Ministeri d'Educació manté l'actual esquema de proves eliminatòries i una valoració dels mèrits desequilibrada i inacceptable. Tampoc s'ha compromès a una revisió i actualització dels temaris.

Sobre la fase de pràctiques, la part més nova de la seva proposta, planteja una proposta inassumible ja que planteja que els funcionaris en pràctiques tindrien unes retribucions del 50% de les ordinàries.

Quant a la promoció entre cossos docents el Ministeri només ha expressat les ja conegudes dificultats legals per a un canvi en profunditat de l'actual i injusta normativa, sense aportar cap proposta de millora.

Encara que cap sindicat va avalar la proposta, el Ministeri d'Educació va manifestar la seva intenció de seguir endavant amb el procés d'elaboració d'un nou reial decret d'ingrés i accés a la funció pública docent, presentant la seva proposta a les conselleries i departaments d'educació de les comunitats autònomes en els pròxims dies.

La Federació d'Ensenyament de CCOO entén que una norma d'aquesta importància no es pot fer sense el consens de les comunitats autònomes i sense l'acord amb els sindicats i ha d'emmarcar en el conjunt de l'Estatut Docent ja que el sistema d'ingrés i accés està molt relacionat amb la promoció professional de tots els docents i amb l'organització dels centres.


Temes relacionats (comunicats anteriors):

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada