Les dones al llarg de la història han estat presents majoritàriament en tots els nivells educatius i en cap moment s’ha qüestionat la seva presència com a causa del possible fracàs escolar de l’alumnat. Sorprenentment i injustament, ara la CEOE relaciona la presència professional de les dones a l’educació amb la qualitat de l’ensenyament.
CCOO vol mostrar el seu total desacord amb aquestes tesis que amaguen l’ofensiva que s’està duent a terme i que està provocant la pèrdua de drets en temes de maternitat i paternitat aconseguits en els últims anys, eliminant els temes de conciliació o els de compartir la vida amb els companys de casa per tal d’avançar cap la igualtat d’oportunitats. Possiblement aquestes tesis empresarials el que volen es tornar a fer contractes de dones mestres com els de l’any 1923 on se li demanava a la treballadora a no casar-se, netejar l’aula, escombrar-la... Tot això lliga clarament en el marc de les retallades que estan tenint lloc actualment.
La qüestió que defensa la CEOE sobre l’herència genètica com un element que pesa més en el rendiment escolar que el seu entorn socioeconòmic vol naturalitzar el fracàs escolar desmentint que l’alumnat que més fracassa és aquell que pertany a les classes socials més desfavorides, suavitzant el component de responsabilitat política de les institucions que tenen el deure d’assegurar una educació de qualitat per a tothom, equitativa igualitària.
Des de la CEOE es vol penalitzar també el fet diferenciat de les dones en la seva capacitat de ser mares quan es diu que aquestes posen per davant del fet professional els aspectes personals i no tenen cap problema en reduir la jornada o reclamar la jornada intensiva fins i tot reduint el salari. Novament es vol controlar la maternitat, ara amb tocs de retallada.
Històricament les dones han estat moneda de canvi en moments de crisi econòmica o situacions de conflicte bèl•lic. Ara vivim una nova campanya, amb el suport de la CEOE, on es reclama el retorn a la llar de la dona o la seva entrada en el mon del treball com a mà d’obra barata.