24 de març del 2011

Instruccions sobre el procediment de sol·licituds de reducció de jornada per al personal funcionari docent (Curs 2011-2012)





1. Procediment de sol·licitud de les següents reduccions de jornada:
 
  • Per cura d'un fill o filla menor de sis anys.
  • Per cura d'una persona amb discapacitat psíquica, física o sensorial que no faci cap activitat retribuïda.
  • Per tenir a càrrec un familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat, amb una incapacitat o disminució reconeguda igual o superior al 65% o amb un grau de dependència que li impedeixi ésser autònom o que requereixi dedicació o atenció especial.
Per fer efectiva la protecció o assistència social íntegra a les dones víctimes de violència de gènere.

1.1 L'horari setmanal de dedicació al centre del professorat que tingui concedida una reducció de jornada haurà d'incloure activitats lectives i complementàries setmanals proporcionalment a la jornada de treball. Qui s'aculli a una reducció de jornada haurà d'assistir a totes les reunions de claustre, de coordinació de cicle o d'àrea, d'avaluacions i d'altres que siguin preceptives i degudament convocades.

1.2 A sol·licitud de la persona interessada, la seva dedicació en el centre podrà concentrar-se en 3, 4 o 5 dies. A aquest efecte es concedirà al funcionari la part de la jornada que convingui als seus interessos personals sempre que ho permeti l'organització horària del centre, i en funció del nombre de reduccions de jornada concedides i dels substituts nomenats per a cobrir-les.

1.3 Per tal de garantir el normal funcionament del servei docent, que requereix planificar l'organització de l'horari del substitut, i alhora la continuïtat pedagògica dels alumnes que requereix el dret a l'educació, les persones interessades a acollir-se a una reducció de jornada hauran de presentar una sol·licitud, el model del qual es trobarà a la pàgina d'Internet de cada un dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament, i del Consorci d'Educació de Barcelona, davant el/la director/a del Servei Territorial on estigui adscrit o del gerent del Consorci d'Educació de Barcelona. 

Aquesta sol·licitud l'han de formalitzar amb una antelació d'almenys quinze dies del seu inici i la seva durada es perllongarà, com a mínim, fins el dia en què finalitzin les vacances escolars de Nadal, Setmana Santa o fins al 31 d'agost de 2012.

Quan la persona interessada continuï aquesta reducció de jornada, la seva finalització ha de coincidir sempre amb el últim dia de les vacances escolars de Nadal, Setmana Santa o fins al 31 d'agost de 2012. En qualsevol cas finalitzarà la reducció de jornada quan acabi el fet causant que ha originat l'esmentada reducció.

La concessió de la reducció de jornada es farà mitjançant resolució del director/a del servei territorial corresponent o del gerent del Consorci d'Educació de Barcelona.

2. Procediment de sol·licitud de reducció de jornada per interès particular


2.1 El personal funcionari de carrera interessat a acollir-se a aquesta reducció de la meitat de la jornada ha de presentar una sol·licitud adreçada al director dels serveis territorials o al gerent del Consorci d'Educació de Barcelona de què depengui abans del 29 d'abril de 2011, fent constar el nombre de dies en què vol concentrar la dedicació al centre (3, 4 o 5 dies).
2.2 Abans del 15 de juny, el director territorial o el gerent del Consorci ha d'emetre la resolució corresponent autoritzant la reducció de jornada, si escau, la qual té una durada d'un curs escolar: des de l'1 de setembre al 31 d'agost, excepte els casos de força major degudament justificats.
Aquesta resolució s'ha de comunicar a la persona interessada qui presentarà la resolució al director del centre al qual estigui adscrit per al curs 2011-2012.
2.3 No es pot sol·licitar la reducció de jornada per interès particular fora del termini establert, ni renunciar-hi abans de 31 d'agost, llevat de situacions excepcionals valorades pel director/a del servei territorial corresponent o pel gerent del Consorci d'Educació de Barcelona.
2.4 La reducció de jornada per interès particular és prorrogable anualment. En aquest sentit s'haurà de demanar mitjançant el model de sol·licitud que es trobarà a la pàgina d'Internet de cada un dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament o del Consorci d'Educació de Barcelona, seguint els criteris establerts en els apartats anteriors.
2.5 No es pot autoritzar la reducció de jornada per interès particular al professorat que forma part de l'equip directiu del centre.
El fet de ser designat membre de l'equip directiu amb posterioritat a la concessió de la reducció de jornada per interès particular comporta que queda sense efectes la concessió esmentada.
2.6 L'autorització de la reducció de jornada per interès particular resta subordinada a les necessitats del servei i esta subjecta al règim d'incompatibilitats regulat a la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat.
Quan en un mateix centre hi hagi un nombre de sol·licitants superior al que permet una òptima organització de les activitats del centre, es tindrà en compte la major antiguitat en el centre i en cas d'empat la major antiguitat en el cos com a criteri per a la concessió de la reducció de jornada i s'actuarà amb criteris rotatoris.


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada