14 de febrer del 2011

La gratificació extraordinària jubilació LOE


CCOO hem prioritzat el cobrament íntegre de la gratificació
El Departament es compromet a pagar el 100% de la gratificació en 5 terminis
El 14 de febrer el Departament ha publicat al DOGC la convocatòria de les jubilacions voluntàries previstes a la LOE. Una convocatòria que s’havia endarrerit de manera injustificada i preocupant, i on no consta cap referència a les gratificacions. 

CCOO ja vam denunciar aquest endarreriment, a finals de gener a la Mesa. 

CCOO, únic signant de l’acord de 2005 pel qual les gratificacions van créixer un 100%, també havíem sol•licitat al Departament la convocatòria de la Comissió de Seguiment de l’Acord per tractar el punt de les gratificacions previstes a l’Acord i que s’han d’aplicar a la convocatòria de les jubilacions anticipades per al 2011. 

Comissió de seguiment 

Finalment el divendres 11 de febrer es va reunir la comissió de seguiment de l’Acord. 

A la reunió el Departament va situar les gratificacions en el context econòmic i pressupostari de la Generalitat. Els pressupostos del 2011 estan prorrogats. I fa dues setmanes el president Mas va anunciar que els futurs pressupostos haurien de retallar-se un 10% addicional. Ens posa en antecedents d’altres CCAA que no abonaran les gratificacions corresponents.

De les diferents propostes tancades que el Departament va fer sobre com podrien quedar les gratificacions, el Departament va optar per mantenir el 100% de la gratificació del tram autonòmic, però a pagar anualment en 5 terminis iguals, del 20%, a partir del 31 d’agost de 2011.

Aquesta proposta requereix de l’Acord previ de la Mesa de negociació per poder traslladar-la al Govern. El Consell Executiu hauria d’aprovar-la i contempla fer una resolució individual de reconeixement del total del dret econòmic corresponent, així com de les condicions de pagament abans indicat, com a garantia del seu pagament.

CCOO ens vam marcar com a objectiu fonamental mantenir el 100% de les gratificacions, que tant ens havia costat aconseguir en anteriors acords. 

CCOO no deixàvem tancada cap proposta, ni la negociació.

MESA sectorial del 14 de febrer

El Departament fa la mateixa proposta tancada que anteriorment hem descrit. Les diferents propostes que CCOO hem presentat no han estat acceptades. Segons el Departament no hi ha marge de negociació. A la vegada assegura que és imprescindible l’acord de la Mesa per traslladar-la al Govern.

CCOO hem tornat a prioritzar mantenir i garantir el cobrament íntegre de la gratificació i per això hem acceptat la proposta. Els altres sindicats han mantingut una posició semblant. 

Una vegada es faci l’Acord de Govern, els sol•licitants rebran una comunicació individual que reconeix el dret econòmic amb l’import total de la gratificació, i els terminis de pagament.
Recordeu que el període de sol•licitud de la jubilació anticipada finalitza el 28 de febrer. Durant el mes de març es podrà renunciar. 

CCOO promou la consulta sobre la proposta

CCOO hem fet una consulta urgent a l’afiliació i altres professors en edat de jubilació, ja que la decisió s’havia de prendre dilluns mateix en Mesa sectorial convocada exclusivament per tractar aquest tema.
Pregunta: CCOO entrarà a negociar la proposta del Departament. Però si finalment resulta aquesta, què creus que haurà de fer CCOO?
• Signar l'acord, independentment de la postura de la resta de sindicats: 87%
• No signar l'acord, independentment de la postura de la resta de sindicats: 4%

Com queda la gratificació? (pendent d'aprovar en el Consell Executiu del Govern)
  • La part de la gratificació del tram MEC és la mateixa que l’any passat (ja retallada un 5%). Es cobrarà íntegrament el 31 d’agost de 2011.
  • La part de la gratificació del tram autonòmic és la mateixa que l’any passat (ja retallada un 5%). Hi haurà resolució individual reconeixent el total del dret econòmic corresponent. Cada 31 d’agost es cobrarà el 20%. El primer pagament, el 31 d’agost de 2011. I així durant 4 anys més.

Jubilació voluntària anticipada LOE

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada