30 de setembre del 2014

L'Hospitalet. Curs de formació: El benestar i la salut del docent (1er trimestre 2014/15)

El benestar i la salut del docent

Curs en procés d’homologació pel Departament d’Ensenyament  

Lleida: Curs de formació: APPS EDUCATIVES I EINES 2.0 A L’AULA (1er trimestre 2014/15)

CURS 100% SUBVENCIONAT ( 0 € )

APPS EDUCATIVES I EINES 2.0 A L’AULA

INSCRIPCIÓ TANCADA   

28 de setembre del 2014

Barcelona. Assemblea de docents i altres treballadors de l'ensenyament, curs 2014-15, 2 d'octubre, a les 18h, Institut Moisès Broggi




CCOO és un sindicat que participa activament a l´Assemblea de docents i altres treballadores de les comarques de Barcelona.

CCOO també participa a les reunions de la Mixta. Aquests reunions són obertes, hi assistim professorat i delegats/des.

Us informem que s'ha convocat la ASSEMBLEA DOCENTS I ALTRES TREBALLADORES DE LES COMARQUES DE BARCELONA del curs 2014-15.

Data: 2 d'octubre
Hora:18:00h
LLoc: l'Ins. Moisés Broggi

Localització:

C/ Sant Quintí, 50. Barcelona. 08041 (Al costat de l’hospital de Sant Pau)

Es pot arribar amb:
Metro: Línies L5 i L4
Bus: Línies H8, 19, 20, 45, 47, 50, 51, 92, 117 i 192

ORDRE DEL DIA


0.-Presentació de l’Assemblea i Recordatori de la Plataforma Reivindicativa (10 minuts)

1.-Propostes d’extensió de l’Assemblea

· Explicació de les propostes de la Comissió Mixta (5 minuts)

· Propostes i debat per part de l’Assemblea (15 minuts)

2.-Informació de mobilitzacions (20 minuts)

· ILP d'educació (5’)

· Situació del Illes Balears (5’)

· Si estigués convocada es parlaria de la vaga (5’)

· Insubmissió a la LOMCE, signatures... (5’)

3.-Proposar, debatre i consensuar un calendari de les mobilitzacions de l’Assemblea (45 minuts)

4.-Conclusions i pressa de decisions (25 minuts)

Per tal que tothom pugui participar dels debats i de la presa de decisions, hem d´ajustar el temps.


LLEGEIX L'ACTA DE L'ASSEMBLEA (+)

Comissió mixta (docents de l'assemblea i sindicats USTEC-STES, CCOO i CGT)

27 de setembre del 2014

Personal vetllador: Assemblees vetllador@s 30 setembre i 2 octubre de 2014


El proper DIMARTS 30 de SETEMBRE i DIJOUS 2 d’OCTUBRE a les 18h el sector del Lleure Educatiu de CCOOEducació us convoca al Personal Vetllador de Catalunya a ASSEMBLEES obertes a les seves seus de GIRONA i BARCELONA per tal de poder debatre sobre la situació de precarietat laboral a la qual ens veiem sotmesos cada inici de curs, així com també per posar damunt la taula diverses propostes per tal de poder plantejar respostes i accions comunes enfront la retallada d’hores i l’obertura del període de consultes que han iniciat tres de les empreses gestores del servei (BASIC, FUNDACIÓ CATALANA DE L’ESPLAI i FUNDACIÓ PERE TARRÉS) amb els representants legals dels treballadors/es per la reducció jornada de treball i consequëntment reducció quantia salarial. 

És molt important la vostra assistència i participació. És moment de recolzar-nos els/les uns/es als altres i veure que no estem patint de manera individual, sinó que som un col·lectiu atacat i que, per tant, hem de donar respostes col·lectives. 


Els treballadors i treballadores dels serveis territorials de Catalunya Central, Tarragona, Terres de l’Ebre i Lleida que no pugueu assistir per una qüestió geogràfica, tindreu segurament la possibilitat de seguir en streaming (reproducció en temps real) l’emissió en directe de l’assemblea que celebrarem el dijous 2 d’octubre a Barcelona. Per fer-ho, per seguir l’emissió i participar, només haureu de clicar un link a la nostra pàgina web http://lleure.eformacio.org/. Us confirmarem si finalment existeix aquesta possibilitat tan aviat com ens sigui possible. 


Feu clic a la imatge per descarregar-vos el cartell en pdf. Us agraírem que en féu la màxima difusió possible! 

Us hi esperem a tots i totes!!!! 

Fins aviat! 

Ruth Moreta 
Responsable Personal Vetllador CCOOEducació

26 de setembre del 2014

28 de setembre: jornada internacional per la despenalització de l’avortament

CCOO participarà al 28 de setembre: jornada internacional per la despenalització de l’avortament

CCOO de Catalunya convoquem a la participació als actes i mobilitzacions al voltant del 28 de setembre, jornada internacional per la despenalització de l’avortament, i especialment a la manifestació convocada per la Campanya pel Dret a L’Avortament, en la que CCOO participem, a les 12:30 a Plaça Catalunya de Barcelona.

Alt Penedès - Garraf: Curs de formació: SALUT DOCENT I PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS: PNL I COACHING (1er trimestre 2014/15)

ALT PENEDÈS - GARRAF: Curs de formació sector públic i personal laboral. SALUT DOCENT I PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS: PNL I COACHING (1er trimestre 2014/2015)

    INSCRIPCIÓ TANCADA

25 de setembre del 2014

26 de setembre: Dia internacional de les llengües.

26-S: Us animem a posar-vos la samarreta en defensa de l'escola en català i sense cap retallada!

El Dia Europeu de les Llengües se celebra des de l’any 2001 a iniciativa del Consell d’Europa. La diversitat lingüística present a Europa és un valor afegit que permet una millor entesa intercultural, és un element bàsic per entendre l’herència cultural i permet promocionar el plurilingüisme en aquest continent i arreu del món.

El desenvolupament del plurilingüisme entre els individus proporciona les condicions necessàries per a la inclusió política i social de tots els membres de la societat, per a la mobilitat per motius de feina i de lleure en un món globalitzat i multilingüe, per poder tenir accés al coneixement i per afavorir la presa de consciència i el respecte cap a la diversitat lingüística.
Web (+)

El Govern de la Generalitat aprova el Projecte de llei de la FP

El Govern aprova el Projecte de llei de la formació professional per millorar la qualificació de les persones i la competitivitat de les empreses

Rigau ha destacat que “estem davant d'una llei molt esperada” que vincula “d'una manera clara i flexible els dos sistemes actuals de formació professional”

Informe sobre ocupació a l'educació de Catalunya (2010-2014)

La Federació d’Educació de CCOO ha elaborat un informe sobre l’evolució de les dades d’ocupació, alumnat i pressupost del sistema educatiu des de 2010 a 2014, i s'ha presentat en roda de premsa el dimarts 23 de setembre de 2014.

CCOO denuncia la criminalització dels sindicats i l'ofensiva penal contra el dret de vaga

CCOO denuncia la criminalització dels sindicats i l'ofensiva penal contra el dret de vaga


Manuals de resistència a la LOMCE

Resistència contra la LOMCE 


26 de setembre, Madrid: La Marxa per la Ciència es mobilitza

Se convoca manifestación para el 26 de septiembre, a las 19 horas, desde Callao a Neptuno

LA MARCHA POR LA CIENCIA SE MOVILIZA CONTRA LOS RECORTES EN I+D+i

La Marcha por la Ciencia, de la que forma parte CCOO, ha convocado una manifestación el próximo viernes 26 de septiembre, coincidiendo con la celebración de La Noche de los Investigadores, para protestar contra los recortes que están colocando a la Ciencia al borde del colapso, tanto en las universidades como en los centros públicos de investigación. Como se denuncia en el manifiesto elaborado por el colectivo Marcha por la Ciencia (que se reproduce a continuación), en los últimos cinco años los recursos destinados a la Ciencia han descendido en un 36%, lo que ha llevado al abandono o mantenimiento precario de líneas de investigación y la pérdida de un capital humano irreemplazable.

25 de septiembre de 2014

De nuevo la comunidad científica se moviliza en la Noche de los Investigadores, para denunciar la situación por la que está pasando la Ciencia en estos momentos. Sufrimos las consecuencias de los recortes de los últimos años, que están colocando a la Ciencia al borde del colapso, tanto en las universidades como en los centros públicos de investigación. Además, en esta ocasión proponemos unirnos a las movilizaciones y marchas convocadas en Francia, Italia, España y otros países del sur de Europa, impulsadas por colectivos como Sciences en Marche y los sindicatos de trabajadores de investigación, que se iniciarán este mismo día 26 de septiembre y concluirán el 17 de octubre. Llamamos a la ciudadanía a defender un bien de la sociedad como es la Ciencia, de cuyos frutos se nutre nuestra cultura y nuestro progreso y nos da las herramientas para hacer posibles la defensa de derechos fundamentales de las personas como la Educación, la Sanidad o la Comunicación.
En los últimos cinco años los recursos destinados a la Ciencia han descendido en un 36%. Para agravar esta situación, los sistemas de financiación requieren cada vez más de una cofinanciación que no es abordable para la mayoría de los centros o equipos. Esto ha representado el abandono o mantenimiento precario de líneas de investigación y la pérdida de un capital humano irreemplazable.

DATOS: 

Según el estudio del Área Europea de Investigación, España ocupa el lugar 22 de los 28 estados miembro en gasto público en investigación. En los programas de investigación fundamental aparecidos en BOE el 1 de agosto de 2014, los centros públicos únicamente cuentan con algo más de 125 millones de euros para abordar los “Retos de la Sociedad” o poco más de 80 millones para el programa de “Excelencia”. Estos presupuestos son para la investigación de más de 3000 grupos de centros públicos para TRES años (puede hacerse el ejercicio de comparar estas cifras con lo que representan ciertos contratos realizados por insignes equipos de fútbol).

CONSECUENCIAS

Los recortes han impactado de forma determinante en la situación de los recursos humanos, produciéndose una notable reducción en el sistema público de investigación, Universidades y OPIs. Las universidades han experimentado un estancamiento en el número de estudiantes como consecuencia de los notables incrementos de las tasas. En el mayor organismo público de investigación, el CSIC, sobre 13.500 trabajadores se han perdido 4.000 empleos en los últimos años (1.100 en sólo un año, la mayoría investigadores jóvenes), mientras aumenta de manera alarmante la edad media del personal de investigación. Los programas predoctorales y postdoctorales se han visto si no eliminados (como las becas postdoctorales en el extranjero y el programa JAE del CSIC), claramente mermados.

En los próximos años, la política de Investigación y Desarrollo que se seguirá en la Unión Europea y en los países que la integran constituirá, sin duda, un asunto crucial para su futuro y el de sus ciudadanos. Los países del sur de Europa, con la política férrea de recortes en educación y ciencia están retrocediendo con respecto a los que apuestan por un desarrollo basado en el conocimiento, acrecentándose así las desigualdades y desperdiciando el talento de las generaciones de investigadores e investigadoras más preparadas. Es imprescindible decidir, en el caso de España, si su modelo de desarrollo se basa en el sector Turístico, o si el modelo a seguir es el de los países realmente desarrollados, esos que son ricos porque invierten en Ciencia (y no al revés).

Ante el inicio del nuevo curso político y el comienzo de la preparación de los presupuestos 2015 es necesario redoblar esta movilización. Por ello, desde el colectivo Marea Roja de Ciencia se invita a todo el sector científico y a toda la sociedad a participar de nuevo en las movilizaciones durante La Noche de los Investigadores el 26S y a difundir y participar en la convocatoria europea contra los recortes en la investigación prevista para el próximo 18 de octubre.

Tenemos que hacer llegar el mensaje exigiendo cambios para revertir esta situación que aboca a la precariedad a la investigación:

·Defensa y reconocimiento de la Investigación Básica como pilar del conocimiento, motor de avance y pieza imprescindible para la existencia de la investigación aplicada y, en definitiva, para el desarrollo de la cultura del país.
·Apoyo a la investigación en todos sus niveles: técnico, administrativo, gestión e investigación propiamente dicha. Esto es un trabajo de EQUIPO.
·Programa de contratación para la formación e incorporación de personal: hay que revertir el envejecimiento y pérdida de muchos puestos de trabajo en los distintos sectores de la investigación.
·Planificación plurianual, respetando plazos y regularidad. Es imprescindible para la programación de tareas.
· Creación inmediata de la Agencia Estatal de Investigación.
·Promoción y respaldo en la Instituciones Europeas de que la inversión en I+D civil no compute para el cálculo del déficit.


Sin Educación no hay Ciencia!
¡Sin Ciencia No hay Sanidad!
¡Sin ciencia, no hay futuro!



Apoyan la convocatoria.  Asamblea de Biología y Ambientales de la UAM, Asamblea General de la Ciencia, Asociación de Estudiantes Malayerba UAM, Asociación de Estudiantes Doble Hélice UAM, Asociación Hypatia de Físicas UCM, Asociación Layka de Veterinaria UCM, Ciencia para el Pueblo, Colectivo de Estudiantes de Madrid, Comisiones Obreras, Coordinadora de Ciencias de la UCM, Coordinadora de Universidades Públicas de Madrid, Coordinadora UPM, Federación de Jóvenes Investigadores–Precarios, Izquierda Unida, La Resistencia Aeroespacial Yuri Gagarin, La Resistencia UPM,Marchas por la Dignidad 22M, Marea Granate, Marea Verde, Podemos I+d+i, Unión de Juventudes Comunistas de España.



Opinió: Les matèries que distreuen o la utilitat de l'inútil, Fernando Hernández (UB)

Las materias que distraen o la utilidad de lo inútil

Fernando Hernández-Hernández
Universidad de Barcelona

Manresa: Curs de formació: EINES GOOGLE APLICADES A L'AULA (1er trimestre 2014/15)

CURS 100% SUBVENCIONAT (0 € )

EINES GOOGLE APLICADES A L'AULA

  • INSCRIPCIÓ TANCADA!!!


24 de setembre del 2014

XVII Jornades d'Escola Rural a Verdú: "I a les aules, què?"

Dissetenes Jornades del Secretariat d’Escola Rural

Les XVII Jornades d'Escola Rural, que organitza el Secretariat d’Escola Rural (SERC amb el títol:

I a les aules, què?

es faran els dies 17 i 18 d'octubre al castell de Verdú


"Des del secretariat de l’escola rural, ja fa força temps que ens preguntem sobre allò que ens defineix, immersos en una realitat distinta per nosaltres però unificadora pels ulls de la societat. Un altre aspecte del que ens agrada debatre, és el pedagògic, on compartint allò que passa dins de les escoles i les aules ens fa créixer com a mestres que aprenem, com a centres que volen aprendre i com alumnes que creixen i es formen en un món força canviant."





23 de setembre del 2014

Curs de formació.CURS ANGLÈS ON LINE (2a edició). Teleformació


Curs d’Anglès On line (2ª edició)
Curs reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya



L’educació pública és més lliure, article d'opinió @MontseRos

L’educació pública és més lliure

“Vostè creu que la Generalitat té dret a decidir l’educació dels nostres fills?” Va ser una pregunta directa, entrant en una tertúlia radiofònica. El senyor que m’interrogava creia que no, perquè va afegir: “No som els pares els que hem de decidir l’educació dels nostres fills?”

El Tribunal Superior de Justícia ha declarat nul el decret d’aplicació del TIL

El TSJIB dóna la raó a la la Federació d'Ensenyament de CCOO Illes Balears  i declara nul el TIL i les instruccions dictades pel Secretari Autonòmic.


  • La Federació d'Educació de CCOO Catalunya felicita CCOOEnsenyament de les Illes com a sindicat denunciant i la comunitat educativa balear per la seva unitat en la lluita insistent i perseverant.

Instruccions de funcionament de les llars d'infants. 2014-2015

Documents per a l'organització i la gestió dels centres

Organització de les llars d'infants
Publicat per la Generalitat de Catalunya


27 de setembre: Assemblea Ciutadana contra la LOMCE

Dissabte 27 de setembre, de 9.30 a 13.00h. Cornellà de Llobregat

22 de setembre del 2014

21 de setembre del 2014

CCOO de Catalunya presenta davant la Sindicatura de Comptes els seus comptes auditats corresponents a l'any 2013. Es crea l'apartat "Transparència".

El divendres 19 de setembre de 2014, CCOO de Catalunya ha presentat davant la Sindicatura de Comptes els seus comptes auditats corresponents a l'any 2013. Una delegació del sindicat, encapçalada pel seu secretari general, Joan Carles Gallego, i Jordi Llorens, director de Finances i Serveis, s'ha reunit amb el síndic major, Jaume Amat, per fer-li el lliurament dels comptes.

20 de setembre del 2014

Curs de formació: "L'Acció Educativa d'Espanya a l'Exterior: programes, normativa, convocatòries i formació dels docents"


17, 18 y 19 de octubre

Curso realizado en convenio con el Ministerio de Educación y dirigido al profesorado interesado en conocer y/o actualizar sus conocimientos sobre las funciones de los docentes y asesores técnicos en el Exterior, así como el resto de programas que conforman la denominada Acción Educativa de España en el Exterior (AEEE).

Ensenyament públic. Resum de la Mesa sectorial del 17 de setembre de 2014

1. Modificació del Decret 155/2010 de 2 de novembre de la direcció dels centres educatius públics i del personal directiu professional docent. 




19 de setembre del 2014

Diada del Treball Digne, 20 de setembre, organitzada per CCOO Catalunya

Organitzada per CCOO de Catalunya, el 20 de setembre, al Parc Nou del Prat de Llobregat

Ensenyament públic. Resum de la Mesa sectorial del 10 de setembre de 2014

Resum de la reunió de la mesa sectorial d'educació pública



CCOO de Catalunya reclama el mateix dret a decidir que ha pogut exercir el poble escocès


El sindicat destaca la maduresa democràtica a Escòcia en la preparació i desenvolupament del referèndum d’ahir per la independència

18 de setembre del 2014

Pública: recuperació de l'hora de tutoria a l'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius

RECUPERACIÓ DE L'HORA LECTIVA DE TUTORIA A L'ESO, BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS


CCOO de Catalunya se suma al Park(ing) Day

Aquest esdeveniment internacional reivindica un altre model de ciutat més sostenible i saludable per a les persones

Tarragona. V Jornada de Formació Professional de CCOO: "Les claus de l'FP".








La jornada es realitzarà a la Universitat Rovira i Virgili, Campus Catalunya de Tarragona, el dijous 18 de setembre de 2014 a les 16 hores.


Publicació al BOE de la Llei de Racionalització del Sector Públic

Publicació al BOE de la Llei de Racionalització del Sector Públic  

La “devolució”  d’un altre dia de lliure disposició ("moscoso) a les empleades i empleats públics és una manipulació del Govern del Partit Popular, que primer ha retallat drets i retribucions als empleats públics per després anar repartint amb comptagotes a través de dies d'assumptes propis.

CCOO critica que, malgrat la devolució d'un dia d'assumptes propis (abans de les retallaes hi havia 6), el Govern torna a modificar l'EBEP unilateralment, sense negociació.


En Marxa la sisena edició de l'intercanvi de professors i professores Girona i Xauen ( Marroc)


La Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, conjuntament amb la seva contrapart gironina, l'Associació Eccit, posen en marxa la sisena edició de l'Intercanvi i Formació entre Professors i Professores de Girona i Xauen, al Marroc. La data límit d'inscripció és el 4 d'octubre. Aquest projecte està patrocinat per l’Ajuntament de Girona, i l’Ajuntament rural de Bab Taza (Xauen), i la col·laboració del sindicat CCOO Educació Girona.

17 de setembre del 2014

Ensenyament públic. Informacions sobre jubilacions voluntàries (any 2014)



INFORMACIONS SOBRE LES JUBILACIONS VOLUNTÀRIES



Ensenyament públic. Convocatòria de la Mesa sectorial





Senyor/a



Tal i com es va acordar en la reunió de la Mesa Sectorial del passat 10 de setembre de 2014, us convoco a la reunió de la Mesa Sectorial de negociació de personal docent no universitari en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat de Catalunya:

Dia: 18 de setembre de 2014
Hora: 11 h.
Lloc: Sala 203 – Edifici Annex – Seu del Departament d’Ensenyament (Via Augusta 202-226 de Barcelona).

Ordre del dia:


  1. Segona sessió sobre el Decret xxx/2014, de xx de xxxx, de modificació del Decret 155/2010, de 2 de novembre, de la direcció dels centres públics i del personal directiu professional docent.
  2. Torn obert de paraules.



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada