18 de setembre del 2014

Catalunya amb Gaza: Campanya de recollida de medicaments i material sanitari

Campanya (+)

Blog "Catalunya amb Gaza: Voluntaris Humanitaris"


CCOO de Catalunya participa en la campanya d'ajuda humanitària per al poble palestí de Gaza



CCOO de Catalunya alerta de la situació d'extrema gravetat que pateix la població civil a la Franja de Gaza, com a conseqüència del bloqueig continu que pateix des del 2006 i de la darrera agressió israeliana, que va durar més de 50 dies, amb més de 2.000 morts, 11.000 ferits, cases destruïdes, infraestructures devastades i hospitals afectats.

CCOO de Catalunya alerta de la situació d’extrema gravetat que pateix la població civil a la Franja de Gaza, com a conseqüència del bloqueig continu que pateix des del 2006 i de la darrera agressió israeliana, que va durar més de 50 dies, amb més de 2.000 morts, 11.000 ferits, cases destruïdes, infraestructures devastades i hospitals afectats. L'última agressió ha provocat el desplaçament de 400.000 persones i només el 30% de les necessitats d’electricitat estan cobertes; també hi ha escassetat d’aigua potable. Aquesta situació es veu agreujada amb el fet que el 65% de les famílies de Gaza pateixen inseguretat alimentària i el 80% de la població viu amb total dependència de l’ajuda humanitària. 

Davant d’aquesta situació, CCOO de Catalunya, a través de la seva Fundació Pau i Solidaritat, amb una gran trajectòria de treball solidari amb diferents pobles del món, s’adhereix a la campanya “Catalunya amb Gaza”, que organitzen des de Voluntaris Humanitaris a tot Catalunya. La campanya treballa per la recollida de medicaments i aparells sanitaris. CCOO de Catalunya ha obert un punt de recollida d’aquesta ajuda sanitària al seu local a Via Laietana, núm. 16, de Barcelona. 

CCOO de Catalunya fa una crida als comitès sindicals de les empreses farmacèutiques, empreses de fabricació d’aparells sanitaris, centres sanitaris i hospitals, així com als afiliats i afiliades i a la ciutadania en general, per tal que manifestin la seva solidaritat amb el poble palestí de Gaza tot participant i aportant material per a la campanya. 


CCOO de Catalunya exigeix de forma immediata el final del bloqueig imposat sobre Gaza. Cal garantir la seguretat dels pescadors palestins perquè puguin pescar a les seves aigües territorials i procedir a la reobertura de l’aeroport. CCOO de Catalunya reitera, una vegada més, la seva solidaritat amb el poble palestí i la seva exigència de trobar una solució duradora sobre la base de les resolucions de les Nacions Unides, per la pau i perquè no es repeteixin ni es perpetuïn les situacions dramàtiques de la població civil de Gaza i dels altres territoris de Palestina i de la regió. 


La situació sanitària a Gaza és  molt crítica. En els pocs hospitals que encara no han sigut bombardejats les condicions són  precàries i d’extrema urgència. Els  talls de llum són constants, els metges  treballen de 12 a 24h sense descans, realitzant operacions amb  llanternes de mòbils, i amb unes péssimes condicions asèptiques.

Els ferits arriben a totes hores i el centres de salut estàn saturats, la  falta de medicaments i  de material sanitari  dificulta la feina i fa impensable qualsevol tractament que aquí ens semblaria una nimietat.


La nostra campanya humanitària, ara com ara,  es basa en la recollida de material sanitari, on amb l’ajuda professional d’un grup de metges palestins, hem elaborat un llistat  de necessitats  bàsiques.

Mitjançant xerrades de sensibilització, activitats vàries, contactant amb els centres hospitalaris així com amb totes les petites i mitjanes empreses que es dediquin al món sanitari, es pretén aconseguir gran part d’aquest material, també amb la col·laboració de tots vosaltres, podrem  aportar la nostra  ajuda a la població civil de Gaza.















Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada