CCOO hem enviat una carta al Comitè Sindical Europeu de l'Educació i al Ministre d'Educació d'Espanya, J. Ignacio Wert amb l'objectiu d'excloure l'educació en l'Acord Econòmic i Comercial Global (CETA) a Europa.
El CSEE ha estat informat que divendres que ve 12 de setembre 2014, el comitè de política comercial (CPC), format per 28 experts tècnics d'alt nivell nomenats pels Governs dels Estats membres de la UE es reuniran per discutir el text de CETA. Els Estats membres tindran una fantàstica oportunitat per fer conèixer les seves preocupacions, ja que s'espera que la Cimera UE-Canadà, que se celebrarà a Ottawa el 25 de setembre, és una oportunitat per concloure formalment les negociacions . No obstant això, el 23 de novembre, una reunió del Consell de Ministres de Comerç podria també proporcionar una oportunitat per plantejar una vegada més la qüestió de la CETA.
El CSEE està extremadament preocupat pels importants compromisos assumits per la UE i els seus Estats membres pel que fa als serveis educatius prestats per fons privats en CETA. A més, els compromisos sobre serveis d'educació finançats amb fons privats es tindran en compte en el context d'altres acords comercials actualment en fase de negociació. CETA no només servirà com un model per TTIP (associació transatlàntica en matèria de comerç i inversió), sinó que també tindrà un impacte en l'Acord sobre el Comerç de Serveis (ACS).
El CSEE va deixar clar que els governs han de proporcionar educació pública gratuïta i de qualitat per a tots.
En la majoria dels sistemes educatius de la UE que comprenen una combinació de proveïdors públics i privats, amb finalitats de lucre o sense finalitats de lucre, la delimitació entre l'educació pública i privada no sempre és fàcil de solucionar. Per tant, els compromisos per als serveis educatius privats també podrien afectar a l'educació pública. La forma més segura d'aclarir la situació i per evitar privatitzacions és excloure a l'educació en l'acord CETA.
DESCARREGA LA CARTA EN FORMAT PDF (+)