15 de març del 2016

Mesa General de la Funció Pública. El Govern torna a menystenir els professional de l'educació, amb propostes del tot insuficients

Les propostes del Govern per complir la resolució parlamentària de retornar els drets arrabassats als treballadors i treballadores dependents de l’Administració són del tot insuficients.
Les propostes que ha presentat el Govern de la Generalitat a l’última reunió de la Mesa General de la Funció Pública, són clarament insuficients per donar compliment a la Resolució Parlamentària de 20 de gener, aprovada per unanimitat i que l’insta al retorn de la paga de 2012 i la recuperació de la resta de drets suspesos o suprimits en els darrers anys.

Sobre la paga de 2012 el Govern proposa abonar una mínima part en 2016 i deixar el gruix pels anys 17 i 18 (aproximadament el 80 % del que queda pendent).

CCOO i la resta de sindicats presents a la Mesa han recordat al Govern, que totes les administracions de Catalunya han abonat part del deute a 2016 i pagaran la resta al 2017. Per complir amb l’esperit de la Resolució Parlamentària, s’hauria d’abonar la part de la paga entre els anys 2016 i 17 i el primer trimestre de 2018 i s’hauria de fer en dos o tres terminis d’igual quantitat.

CCOO, d'acord amb la resta de sindicats, acceptarien el retorn de la part de la paga de 2012 en tres terminis, sempre que la quantitat retornada en 2016 sigui la mateixa que en 2018 i el gruix es retorni en el 2017.

Pel que fa a la resta de temes pendents, els sindicats hem urgit la constitució de grups de treball per elaborar propostes per presentar a la Mesa sobre recuperació de drets per IT, fons d’acció social, ocupació pública i estabilitat laboral i recuperació de les pagues de 2013 i 2014, entre d’altres temes.

La representació del Govern s’ha negat a negociar aquests punts si no hi ha acord en el de la paga. Els sindicats entenem que s’han de negociar tots els punts per intentar arribar a un acord global.

CCOO demana el Govern propostes clares i ràpides per resoldre la situació i que deixi d’utilitzar els treballadors i treballadores com a eina per quadrar els comptes, davant la seva incapacitat de fer-ho amb polítiques fiscals progressives o per reduir els interessos que genera el deute, entre d’altres.



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada