13 de maig del 2016

Tancats al Departament per un Acord_Trampa i noves retallades a l'ensenyament públic

El Departament d’Ensenyament ha presentat un ACORD-TRAMPA als sindicats de la Mesa del Personal docent per tal que avalem, amb la nostra signatura, noves retallades a l’ensenyament públic a canvi de determinades modificacions que, sota l’aparença de millora, no suposen una reversió real de les retallades que el col·lectiu porta patint ja fa més de 5 anys.

Accedeix al document en pdf
Clica la imatge i llegeix l'acord-trampa (pdf)







La Federació d’Educació de CCOO vol denunciar pública i enèrgicament que les condicions imposades per a la negociació resulten inadmissibles i que no acceptarà, en cap cas, iniciar una negociació que vinculi l’assumpció d’acords a noves retallades: consulteu posicionament unitari de la mesa del 05/05/2016

La negativa del Departament a remoure aquesta condició ha indignat els sindicats presents a la mesa que hem decidit, unitàriament, romandre tancats a la seu del Departament per tal d’exigir una negociació de millores sense la imposició de retallades.

Les delegades i els delegats de CCOO hem exigit a l’administració la retirada de les noves retallades de la “proposta d’acord” (darrera) que ens han presentat avui a la mesa, com a condició per iniciar una negociació. Hem manifestat expressament que estem disposats a negociar condicions que impliquin una millora real i efectiva, perquè és la nostra responsabilitat i la nostra obligació, però que no ens farem còmplices de les polítiques de l’Administració negociant noves retallades.

Per aquesta raó hem exigit, emplaçant la resta de sindicats a què s’afegeixin, l’obertura d’un procés de negociació per a la total reposició dels drets garantits a l’acord de 2005, signat en solitari per CCOO, i que aplega la major part dels drets arrabassats.

La mesa d’avui ve precedida de les declaracions de la Consellera Meritxell Ruiz, que ja ha anunciat que el Govern no pensa tornar als treballadors i treballadores de l’educació els drets laborals que ens van furtar. La Consellera, que desobeeix el Parlament de Catalunya amb la mateixa facilitat que aplica la LOMCE en el nostre sistema educatiu, està per feina i no ha trigat a ensenyar-nos la tisora que duia sota el braç. Nou Govern però vella, molt vella política.

Els professionals de l’ensenyament de Catalunya que, a més, tenim la desgràcia de formar part de l’ÚNIC col·lectiu de treballadors/es d’arreu de l’Estat que no ha cobrat encara ni una sola de les pagues que ens van treure, no podem romandre quiets i no ho farem.

Davant aquesta nova agressió els sindicats de l’ensenyament públic de Catalunya cridem els professionals de l’educació a la mobilització.

DIMECRES, 11 DE MAIG: TOTHOM AL CARRER!

BARCELONA: Plaça Sant Jaume, 18h SABADELL: SSTT, C/Marqués de Comillas 67, 18h GIRONA: SSTT Plaça Pompeu Fabra, 18h TARRAGONA: Estàtua dels despullats, 18h TORTOSA: SSTT, C/Providència 5-9 MANRESA: SSTT, Cta. de Vic 175-177, 18h

PER LA REPOSICIÓ DELS NOSTRES DRETS!
PER LA REVERSIÓ DE LES RETALLADES!

           PER LA QUALITAT DE L’EDUCACIÓ!    


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada