10 de juliol del 2014

INTERACTUEM: accions desenvolupades dins del projecte per treballar l'Educació pel Desenvolupament dins l'aula (2013-2014)

Durant el curs escolar 2013-2014 la Fundació Pau i Solidaritat de Catalunya juntament amb la Fundació Pau i Solidaritat del País Valencia i la Fundación Paz y Solidaridad de Euskadi, ha dut a terme a centres d’infantil, primària, secundària i formació professional, el projecte Interactuem, educació per al desenvolupament, cofinançat per l’Agencia Española de Cooperación para el desarrollo (AECID)


Aquesta proposta d’educació per al desenvolupament s’ha realitzat en un total de 21 centres educatius, arribant a més de 4.000 alumnes d’aquests tres territoris i a 210 docents.

Amb aquest projecte les tres fundacions, en col—laboració amb les Federacions d’Ensenyament de CCOO de Catalunya, Euskadi i País Valencià, formem el professorat dotant-lo d’eines didàctiques que li permetin introduir en el currículum educatiu l’educació al desenvolupament per promoure una ciutadania global solidària, i sensibilitzem l’alumnat perquè adquireixi una comprensió del món desigual en el que vivim i afavorir així la seva actuació solidària.

A partir de formacions a docents, accions a l’aula, tallers, propostes educatives i materials, hem dut el projecte Interactuem a 9 centres d’infantil i primària (5 al País Valencià i 4 a Catalunya) i 12 de secundària i cicles formatius (5 a Euskadi, 1 a Catalunya i 6 al País Valencià).

Podeu trobar les eines, recursos i propostes didàctiques per treballar l’educació per al desenvolupament a l’aula a la web www.interactuem.org, on també trobareu les experiències a centres de realització d’activitats relacionades amb aquest projecte.

Volem agrair als centres participants, als i a les docents, a les Federacions d’Educació dels tres territoris participants i a l’AECID, la seva col—laboració i participació en aquest projecte.

A Pau i Solidaritat creem que l’educació per al desenvolupament ens ajuda a formar persones responsables i actives per construir una societat compromesa, responsable i participativa, i per això seguirem treballant a centres educatius amb propostes que ens permetin apropar aquestes realitats a l’alumnat, i promoure accions transformadores. Si esteu interessats en dur la nostra proposta educativa al vostre centre podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a pauisolidaritat@ccoo.cat








Enllaços:

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada