28 de març del 2014

LOMCE: Aprovat i publicat el currículum bàsic d'educació primària



EDUCACIÓ PRIMÀRIA a la LOMCE

Les assignatures es divideixen en tres blocs, la definició depèn bàsicament de com es reparteixen les competències: entre l'Estat, les comunitats autònomes i els centres escolars. 

L'Estat és el responsable del contingut de les assignatures troncals: Llengua, Matemàtiques, Ciències de la Naturalesa, Ciències Socials i Llengua Estrangera. Ciències de la Naturalesa i Ciències Socials es van desdoblar l'antic coneixement del medi per donar-li més importància a les matèries de caràcter científic. 

Quadre de troncals, específiques i de lliure configuració autonòmica:




L'Estat defineix en les assignatures troncals el contingut curricular, els criteris d'avaluació i els estàndards d'aprenentatge, mentre que en les específiques defineix només els criteris d'avaluació. Correspon a les comunitats autònomes, en base d'aquests criteris que han de complir els alumnes per superar l'avaluació, desenvolupar el contingut curricular. 


En qualsevol cas, com el Ministeri redactarà tots els continguts curriculars per a Ceuta i Melilla, també de les assignatures específiques, les comunitats autònomes que vulguin els podran utilitzar, completament o en part.

Avaluacions

Hi ha dues avaluacions importants: una, en tercer de Primària, que és diagnòstica,  i una altra, de final d'etapa de Primària, que és orientativa .

Han desaparegut els cicles i està configurat una única etapa de Primària, amb la qual cosa també correspon a l'àmbit de decisió de l'autonomia dels centres decidir com es reparteixen els continguts per cursos.



Calendari d'implantació de la LOMCE:





Temes relacionats:



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada