22 d’octubre del 2013

CCOO i FAPAC alerten de la pèrdua d'atenció educativa a l'alumnat amb discapacitat i amb inadaptació al medi escolar i risc d'exclusió social


Avui, la Federació d'Educació de CCOO i la FAPAC han presentat dades al Síndic de Greuges


CCOO i FAPAC alerten de la pèrdua d'atenció educativa a l'alumnat amb discapacitat i amb inadaptació al medi escolar i risc d'exclusió social



A finals de juliol, la Federació d'Educació de CCOO de Catalunya va denunciar que el pressupost destinat a l'alumnat amb discapacitat havia sofert una reducció del 10'5%, amb una disminució d'un milió d'euros. Aquest pressupost va passar de 9'8M€ a 8'8M€, i CCOO, juntament amb la FAPAC (Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya), va presentar una queixa al Síndic de Greuges.

A començaments de setembre, tant els centres educatius com el personal vetllador ens alertaven d'importants reduccions d'hores de treball, tal i com CCOO havia denunciat a la Directora General del Departament d'Ensenyament, la senyora Alba Espot. Des d'aleshores, hem anat recollint i contrastant aquesta informació amb els propis centres educatius i el personal afectat, i el resultat és contundent.

Aquestes dades són les que avui lliurem al Síndic de Greuges i dimecres 23 d'octubre al Departament d'Ensenyament.

CCOO ha obtingut informació de més de 500 centres educatius i el 60% d'aquests confirma que han estat retallades hores del personal vetllador, malgrat que l'alumnat amb necessitats educatives específiques és el mateix o superior al del curs passat. Si afegim els centres que ja van tenir reducció de personal l'anterior curs, el percentatge s'incrementa fins el 69%.


CCOO i FAPAC alerten que aquests alumnes requereixen d'un suport educatiu imprescindible per poder seguir la seva escolarització a l'aula ordinària. Estem parlant d'un mínim de 500 alumnes que queden desatesos. 500 infants, com a mínim, als quals el Govern de la Generalitat no els garanteix els suports necessaris per vèncer les dificultats que la vida els ha imposat.


CONSIDERACIONS SÍNDIC DE GREUGES 

Consideracions fetes públiques pel Síndic de Greuges sobre l'escolarització d’alumnat amb necessitats educatives especials, que posen en evidència com les restriccions pressupostàries estan afectant negativament el principi d'escola inclusiva. 

Descarregar: Consideracions del Síndic sobre el desenvolupament del principi d'educació inclusiva

El Síndic confirma que el nombre d'alumnat amb necessitats educatives especials escolaritzat en centres ordinaris ha baixat dels 12.301 del curs 2011/2012 als 11.657 del curs 2012/2013. A més, reclama més dotació de personal de suport als centres i que es garanteixi l'accés dels menors amb discapacitat a les escoles bressol ordinàries.




ARTICLE RELACIONAT:

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada