26 d’octubre del 2018

CCOO de Catalunya organitza la XIII Escola de Dones



El proper 31 d’octubre, CCOO de Catalunya organitza la XIII Escola de Dones a l’Espai Francesca Bonnemaison - Espai la Cuina (c/ Sant Pere Més Baix, 7, Barcelona). El lema de l’escola d’enguany és "Ens volem lliures. Feminisme i llibertat".

Les violències masclistes formen part de la vida quotidiana de les dones i de la societat, i, com hem insistit nombroses vegades, és una violència estructural del sistema capitalista i patriarcal. Davant de les violències denunciem, ens mobilitzem, fem propostes d’acció política i feminista. En aquesta escola volem fer una mirada a les violències des de la solució més necessària: l’EMPODERAMENT individual i col·lectiu de les dones, i la construcció d’una societat sustentada en la LLIBERTAT. 

Reproduint la presentació de les Jornades Radical-ment Feministes: “La llibertat no és només un conjunt de drets en un sistema democràtic retallat i precari; el concepte de llibertat vol donar sentit al fet de poder ser, sense imposicions ni estereotips, i té a veure amb la possibilitat de relacionar-nos amb qui vulguem i de moure’ns sense por i sense limitacions.” Ens volem fer, doncs, la pregunta col·lectiva de com avancem en la construcció d’una societat on les dones siguem LLIURES. 

L’escola manté el format dels darrers anys: al matí, un espai per a les dones de CCOO i, a la tarda, un espai obert al conjunt de CCOO i a la ciutadania. Al matí començarem amb un plat fort, abordant el concepte i la construcció de la llibertat femenina, seguit d’una taula rodona sobre experiències i propostes. Després dedicarem una bona estona a recollir les aportacions i els diàlegs entre les dones que hi participem. A la tarda, s’habilitarà un espai de trobada entre CCOO i els feminismes, on s’abordaran els reptes en la construcció de la llibertat femenina. 

Feu clic per

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada