31 de maig del 2018
#EducarEnllibertat. Manifestació el10 de juny
31.5.18
.
Tema:
#EducarEnLlibertat
,
#JoAdoctrino
,
comunitat educativa
,
mobilització
,
MUCE
,
somescola
DEIXEU L’EDUCACIÓ EN PAU
VOLEM #EducarEnLlibertat
El conjunt d'entitats de la comunitat educativa (FAPACC, FAPAES, FMRP, Rosa Sensat, SE, AEP, SEPC, CCOO, USTEC, UGT, USOC...) convoquem una gran manifestació pel proper 10 de juny per reclamar que deixin l'educació en pau i que volem #EducarEnLlibertat.
Aquí teniu el manifest unitari
Davant la campanya judicial i mediàtica contra els i les docents de diferents centres educatius de Catalunya, els intents de criminalització del professat així com la instrumentalització i l’ús partidista de l’activitat educativa, les entitats i organitzacions convocants
Manifestem:
1. El nostre suport a totes les persones docents afectades, les de Sant Andreu de la Barca i de la Seu d’Urgell que són als jutjats, i els 500 docents i altres professionals de l’educació amenaçats pel delegat del Govern, Enric Millo, als quals volem trametre un missatge d’escalfor i ànim per no defallir.
Posem en valor la defensa de la tasca educativa desenvolupada pels docents en un context social i polític d’enorme complexitat, per garantir la bona convivència als centres educatius amb ple respecte a la pluralitat.
Tenim el desig que es pugui continuar fent la tasca educativa sense perdre ni un bri d’il·lusió per formar ciutadanes i ciutadans lliures de defensar les seves idees i que sàpiguen respectar les dels altres.
El debat sobre el tractament de qüestions controvertides que afecten aspectes ideològics i polítics a l’escola és una tasca important i ha de ser considerat un element central en una educació per a la ciutadania.
L’escola s’ha de preservar com a espai de convivència i cohesió, de respecte dels principis democràtics i de pluralitat ideològica i no partidista. També com a espai d’educació amb coneixements i valors des del rigor i des del pensament crític, de manera que s’afavoreixi el diàleg, la discrepància i la capacitat de posar en dubte allò que es transmet. Constatem que, més enllà de situacions puntuals que puguin sorgir, a les escoles i instituts catalans no hi ha un problema de convivència relacionat amb la situació política del país.
Nosaltres ho diem ben clar: a l’escola s’ha de poder parlar de tot i s’ha de parlar de tot. Sempre preservant el respecte a l’alumnat, hem de treballar pel desenvolupament de persones lliures, amb esperit crític i compromeses. I competents també en les qüestions socials.
En aquest sentit, valorem positivament les valoracions i recomanacions fetes pel Síndic de Greuges.
2. Denunciem la instrumentalització política i l’ús partidista del cas, que a més ha posat en risc la preservació de la convivència i la cohesió, perquè contribueix a tensionar la situació dins de la mateixa comunitat educativa i dificulta que el centre pugui recuperar la normalitat.
Les entitats convocants postulem un enfocament comunitari, de qualitat i en català de l’educació. I abans de l’1 d’octubre en una reunió amb representants parlamentaris de tots els partits polítics ja es va advertir que les acusacions d’adoctrinament posaven en perill la cohesió social, i només servirien per fer patir persones concretes (docents, alumnes i famílies) a la vegada que es podia trencar la confiança i la complicitat necessària per fer la tasca educativa, sempre complexa.
Interpretem, doncs, que hi ha hagut una utilització de determinats grups polítics i del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport per assolir una influència ideològica sobre part de la població.
3. Denunciem la instrumentalització mediàtica de la situació.
Alguns mitjans de comunicació han utilitzat aquest extrem de forma que considerem inadequada, qüestionant la presumpció d’innocència, fent judicis de valor i divulgant les imatges i els noms de persones de forma innecessària i greu.
Considerem que aquesta «informació» té per objecte mostrar públicament els rostres d’uns professionals de l’ensenyament per assenyalar-los i generar una sospita sobre ells i elles, prejutjant-los i situant-los en la diana de possibles actuacions que poden posar en risc la seva honorabilitat personal i professional, i fins i tot la seva pròpia integritat física, tenint en compte que encara no han estat jutjats per cap tribunal de justícia i tenen dret a la presumpció d’innocència.
Recollim la denúncia feta per les famílies de l’institut El Palau contra la pressió i persecució mediàtica a què està sotmès el professorat del centre per part d’alguns mitjans de comunicació i xarxes socials.
L’existència de professorat sota investigació judicial, la presència de mitjans de comunicació a les portes del centre, la divulgació de les imatges del professorat denunciat i l’aparició de pintades insultants a la façana de l’institut, la recepció de trucades al centre amb insults i amenaces cap als professionals, etc., són factors que no contribueixen a normalitzar la situació.
4. No a la judicialització de l’educació: reivindiquem la necessària resolució positiva dels conflictes.
No creiem que judicialitzar situacions més o menys conflictives ajudi al desenvolupament de l’educació i a l’atenció de l’alumnat en concret. Ans al contrari, ho considerem un gran error, ja que el clima que es genera redunda en el malestar d’alguns docents, que se senten coartats en la seva llibertat d’expressar-se lliurement a l’aula.
Volem recordar, i constatem, que el sistema educatiu disposa de diversos mecanismes per mediar i resoldre els possibles conflictes que puguin aparèixer en el marc de l’activitat del centre (tutories, mediació, inspecció, i tot allò que recull el procediment administratiu...).
Així doncs, reclamem al Departament d’Ensenyament que, davant les acusacions rebudes, defensi els seus treballadors i treballadores davant les falses acusacions.
Des de les entitats convocants, també constatem que docents i centres s’autocensuren, i que es deixen de fer algunes activitats que abans es feien amb tota naturalitat per por de no crear més conflicte o de no veure-s’hi involucrats.
Encoratgem els professionals de l’educació a seguir educant en llibertat i a no callar davant aquests atacs i amenaces que volen imposar el silenci.
5. Volem centrar-nos en els problemes reals de l’educació.
Volem manifestar la nostra contínua lluita i reivindicació per centrar-nos i resoldre els problemes reals de l’educació, que afecten el conjunt de l’alumnat i que resulten eclipsats per temes mediàtics dels quals se’n fa una utilització política.
Ens referim a qüestions com la manca de planificació del Departament d’Ensenyament en el tancament de grups, en la massificació a les aules i en la manca de docents al sistema, que el curs vinent afectarà l’educació secundària i la Formació Professional.
L’infrafinançament de l’educació ens situa a la cua de la inversió educativa a Europa; l’increment desmesurat i abusiu de les taxes universitàries, la segregació, la implementació de l’escola inclusiva sense recursos, el dèficit en formació professional ocupen els primers llocs d’una llarga llista de necessitats i problemes greus als quals els poders públics estan donant literalment l’esquena.
Deixeu l’educació en pau. Volem educar en llibertat
25 de maig del 2018
CCOO denúncia la gestió de la prevenció de riscos laborals de la Generalitat
CCOO denúncia la gestió de la prevenció de riscos laborals de la Generalitat
La considera un fracàs per l’augment de la sinistralitat i pel resultat de les auditories
En la darrera reunió de la Comissió paritària general del passat mes de febrer es va constatar que el Sistema de Gestió de la Prevenció de Riscos Laborals que l'administració de la Generalitat va construir en 1998, al voltant del Decret 312/98, està totalment exhaurit i ja no és una eina que pugui resoldre els problemes de gestió, integració, recursos humans i materials, i pressupostaris i tampoc pot dotar-la d'eines de millora preventiva per als centres de treball.
CCOO va presentar l'informe de balanç de 20 anys de prevenció de riscos laborals a la Generalitat de Catalunya 1996-2016, i propostes de futur on s'analitzava la integració de la prevenció en les estructures dels departaments i el seu impacte; tanmateix, s'inclouen propostes de millora amb un canvi de filosofia radicalment diferent de l'actual sistema preventiu, que considerem totalment esgotat i fracassat, que es basa en una política errònia d'externalitzacions d'especialitats preventives que ha costat més de 50 milions d'euros en aquests darrers vint anys i que han estat un fracàs, tal com reflecteixen les auditories realitzades per l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral de la Generalitat de Catalunya (ICSSL).
Aquest informe ha estat actualitzat amb un altre document que fa balanç de l'últim any i que a més a més, analitza el funcionament de les comissions de treball posades en marxa per aquesta comissió paritària general que el valora com a desolador i preocupant.
Després de més de 15 mesos de la presentació d'aquest informe, Funció Pública no ha donat cap resposta i no disposa de cap full de ruta que pugui revertir la desastrosa situació que pateix l'actual model preventiu de la Generalitat amb uns indicadors que la posen a la cua de totes les administracions públiques.
També, cal denunciar una política errònia d'externalitzacions d'especialitats preventives que ha costat més de 50 milions d'euros en aquests darrers vint anys i que de les 275 persones que treballen als serveis de prevenció, 146 són interines i representen el 53,5% del total del personal.
23 de maig del 2018
Deixeu l'Educació en Pau. Volem educar en llibertat
Deixeu
l'educació en Pau. Volem educar en llibertat
Davant
la campanya de criminalització i acusacions d’adoctrinament al professorat, els
sindicats representatius dels treballadors i treballadores de l’Ensenyament
volem manifestar el nostre rebuig a aquestes incriminacions i posar en valor la
bona tasca dels i les professionals del nostre sistema educatiu.
El
personal educatiu ha demostrat en tot moment la seva preparació i dignitat
professional per educar als infants i joves en el respecte als valors de
democràcia, pluralitat, diversitat i convivència com a vertebradors d’una
societat oberta com la nostra. I ho ha fet en contextos difícils i suportant
unes injustificades retallades que han comportat la pèrdua de recursos i de
condicions laborals.
Exigim
al Departament d’Ensenyament que davant les acusacions d’adoctrinament defensi
els seus treballadores i treballadores, no només fent l’acompanyament necessari
al professorat que ho necessiti, sinó sortint al pas públicament davant falses
acusacions d’incitació a l’odi, posant en dubte l’honorabilitat del professorat
afectat i, de retruc, la de tot el col·lectiu i fent públics els informes
pertinents.
Demanem que no
s’utilitzi políticament el paper de l’Escola i als seus treballadors i
treballadores. L’escola ha d’estar al marge d’estratègies polítiques, siguin
les que siguin.
Per garantir aquesta
independència es fa imprescindible posar en valor la funció pública docent i la
seva llibertat de càtedra. També una provisió de llocs de treball que ha de ser
objectiva i transparent, cosa que xoca amb el desenvolupament de la LEC.
Entenem que s’ha de
deixar treballar als i les docents com sempre ho han fet. El col·lectiu
docent ha estat i és un pilar bàsic del
sistema educatiucatalà i no mereix carregar amb acusacions infundades i
tendencioses, derivades del moment polític actual.
Els sindicats farem un
seguiment dels casos existents i dels que puguin aparèixer i actuarem en
conseqüència en la defensa del professorat i el personal educatiu en general.
És
per això que fem una crida a la mobilització dimecres 23 de maig a les 4
subdelgacions del Govern a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i a les
properes convocatòries.
Deixeu
l'educació en Pau. Volem educar en llibertat
ASPEPC·SPS CCOO CGT UGT USOC USTEC·STEs
(IAC)
Article d'opinió. El sindicalisme útil: fets, no paraules.
Article de Belen López, professora i Delegada sindical de CCOO Educació publicat al Diari de Girona del 22 de maig de 2018.
Font. Diari de Girona
En un moment en
que la paraula diàleg està en boca de tothom i no es veu per enlloc, en un
moment en que cotitzen a l’alça les visions del món excloents que polaritzen i
fragmenten els interessos, crec que és imprescindible posar en valor
aquelles organitzacions que, com els sindicats de classe, som capaces d’arribar
a acords per materialitzar els nostres ideals, és a dir, la millora de les
condicions de vida i de treball de la gent, per tal de fer avançar la societat
cap a un model de major igualtat i justícia social.
Això és el que
ha fet CCOO d’educació signant els acords de juny del 2017 amb la
Generalitat, i els de març del 2018 amb el Ministeri d’Hisenda i Funció
Pública a Madrid. Unes millores que, entre d’altres, han suposat: un increment
salarial (d’entre el 6,1% i el 8,8% en els propers tres anys); una amplia
oferta d’oposicions per a docents (prop de 20.000 places en els propers 5 anys,
per reduir l’ interinitat del 30% al 8%
i permetre al personal docent
desenvolupar un projecte vital i professional estable); el reconeixement
dels deutes salarials de les pagues de 2013 i 2014; el cobrament del 100% del salari en nous
supòsits d’incapacitat temporal; i
,finalment, la recuperació de la
capacitat negociadora per poder aconseguir la reducció d’hores lectives, el
fons d’acció social i el desenvolupament de plans de formació i d’igualtat. Tots
aquests acords suposen l’inici de la recuperació dels drets arrabassats
amb l’excusa de la crisi. Com sempre, des de CCOO seguirem exigint i
mobilitzant-nos per recuperar-los i continuarem les reivindicacions per
ampliar-los.
La recuperació i
dignificació de les condicions de treball del personal docent de Catalunya és
la millor manera de dignificar i millorar el funcionament d’un dels tres pilars
essencials de l’estat del benestar: el sistema públic d’educació. Un clar exemple
d’aquesta relació es fa palesa en la campanya de baixada de ràtios que hem
endegat en solitari aquesta primavera. Des de CCOO proposem als grups
parlamentaris que, de forma immediata, elaborin la normativa corresponent per
tal de reduir les ràtios dels centres educatius que, com a màxim, haurien de
ser de 20 alumnes a infantil i primària, de 25 a secundària obligatòria i de 30
a la postobligatòria, amb tots els desdoblaments necessaris per garantir
l’atenció a l’alumnat. Aquestes ràtios no només milloren les càrregues de
treball del personal docent sinó que representen la mesura més efectiva
per incidir en la qualitat educativa, perquè permet d’una manera efectiva una
atenció més personalitzada. En conseqüència, ajuda a implementar una veritable
escola inclusiva, el gran repte que té l’Educació al nostre país i que no és en
absolut viable si no es comença per aquest primer pas.
Ara és el moment
de passar a l’ofensiva, perquè ara es torna a generar riquesa i aquesta també ha
d’arribar a les butxaques dels treballadors i les treballadores. Per
aconseguir-ho cal mobilitzar-se, cal canviar la correlació de forces, cal que
siguem més i que estem més convençuts i convençudes en la defensa dels nostres
drets i d’un repartiment més just d’aquesta riquesa que genera el nostre
treball. Però aquesta energia transformadora només serà útil si la podem
plasmar en acords concrets que tinguin afectació en el dia a dia de les
persones.
Perquè ara tenim
l’oportunitat, l’any vinent hi haurà el procés d’eleccions sindicals a
l’administració pública i també a l’ensenyament i no hi ha fet amb més
radicalitat democràtica que participar en un procés on els propis treballadors
i treballadores tenim la capacitat de transformar la nostra realitat mitjançant
la negociació col·lectiva de les nostres condicions laborals, mitjançant
acords, en els espais de negociació que ens són propis: la mesa sectorial, amb
el Departament d’ensenyament, i la Mesa de la Funció Pública, amb la
Generalitat de Catalunya. El personal docent no podem girar-nos d’esquena a
aquest fet, com si això fos una cosa dels sindicats i no ens interpel·lés a
nosaltres. Està a les
nostres mans canviar les coses, la resignació no ens ha beneficiat mai. Caldrà
doncs, que el personal docent de Catalunya valori els acords esmentats més
amunt i esbrini qui els ha signat i qui no, i finalment, decideixi quin
sindicat representa millor els seus interessos. És el moment del sindicalisme
útil. Fets, no paraules.
Anem a la Vaga de PDI UB
23.5.18
.
Tema:
CCOO dóna suport a la Vaga de PDI del dia 24 de maig, i a d’altres
mobilitzacions convocades pel Comitè d’Empresa (PDI laboral) i per la Junta de
Personal (PDI funcionari).
Al llarg d’aquest curs acadèmic hem
constatat l’agreujament de les precàries situacions que pateix bona part del
col·lectiu del PDI (funcionari i laboral). La situació actual d’ofegament
pressupostari per part de la Generalitat de Catalunya, la manca d’una política de plantilles adients
i del respecte a l’autonomia universitària està portant al col·lapse a la
Universitat de Barcelona.
Aquesta situació l’està patint
directament el PDI de la UB. Es continua amb la utilització fraudulenta de la
figura del professorat associat i es generen borses de precarietat laboral,
alhora que s’impedeix el relleu generacional.
CCOO continuem demanant:
- Identificar la plantilla dels departaments amb la
descripció de tot tipus de categoria de professorat.
- Plantejar expectatives reals per a transformar les
places de professorat associat amb feines estructurals a places de professorat
a temps complet dins de la carrera acadèmica.
- Estudiar el relleu generacional per evitar la pèrdua
del lideratge docent i investigador de la Institució, que de no posar-hi remei esdevindrà
en la mort lenta de la Universitat de Barcelona..
Podeu llegir les reivindicacions i
accions previstes de Comitè d’Empresa de PDI i Junta de PDI més avall o fent
clic aquí. També trobares el cartell aquí.
DIJOUS 24: VAGA A TOTA LA UB
MANIFESTACIÓ 12h Pl. Universitat
DILLUNS 28: VAGA AL CAMPUS DIAGONAL
12H DIAGONAL, CONCENTRACIÓ
DIMARTS 29: VAGA AL CAMPUS MUNDET
DIMECRES 30: VAGA
ALS CAMPUS CENTRAL I RAVAL
12H PL. UNIVERSITAT, CONCENTRACIÓ
Reivindicacions de CE
i Junta PDI:
·
Que es reobri d’una
manera efectiva la taula de negociacions per regularitzar els falsos
associats.
·
Que es millorin les
condicions laborals de tots els associats amb l’aplicació immediata de l’escala
salarial màxima i que s’elimini el greuge comparatiu salarial que pateixen, en
relació a la resta de figures del personal docent i investigador.
·
Que es reconegui l’existència de
contractació fraudulenta de professorat temporal (falsos associats i falsos
interinatges) que cobreix tasques estructurals i que no es faci cap
acomiadament (en forma de no renovació o reducció de contracte).
·
Que
s'implementin plans d’estabilització els investigadors i investigadores
predoctorals, postdoctorals, col·laboradors, lectors i agregats interins a
jornada completa.
·
Que s’obri una taula de
negociacions per resoldre els greus problemes laborals que tenen els i les investigadores predoctorals.
·
Que s’enllesteixi urgentment
l’elaboració de la relació de llocs de treball i s'aprovi amb l'acord
previ i vinculant de les Seccions departamentals, el Comitè d'Empresa de PDI-laboral
i la Junta de PDI-funcionari.
·
Que es posi fi a la
implementació del punt cinquè de la normativa del PDA, que des del curs
2017-18, s’ha materialitzat en l’aplicació del Reial Decret-Llei 14/2012
del govern del PP en el sentit d'augmentar la docència del professorat a
jornada completa a 32 crèdits i per tant més hores.
·
En el camí de
l’estabilització del professorat de la UB ha de ser una via principal i
irrenunciable la convocatòria anual de places de TU i de CU funcionaris, en la
mateixa quantitat que les jubilacions produïdes durant l’any anterior.
Tal i com es va assenyalar en el recent full
informatiu de la JPDI de maig de 2018, denunciem la ingerència del govern de
Catalunya en la vida universitària, i la pèrdua gradual de l’autonomia
universitària (nomenament de tribunals des d’instàncies polítiques, obligació
de treure certs tipus de places autonòmiques anorreant les estatals, entre
d’altres). Demanem explícitament que els implicats en la convocatòria de noves
places tinguin la llibertat d’escollir la via d’estabilització preferida, la
funcionarial o la contractual, una llibertat que se’ns nega repetidament per
motius polítics, ben aliens a la vida acadèmica i universitària, amb tradició
d’autonomia
22 de maig del 2018
22 Maig: Mobilització per la recuperació del poder adquisitiu
El 22 de maig, mobilització per la recuperació del poder adquisitiu dels salaris en els convenis col·lectius
CCOO i UGT han convocat una mobilització el proper 22 de maig per reivindicar millores en les polítiques de defensa de la negociació col·lectiva i convenis que garanteixin la recuperació del poder adquisitiu dels salaris.
La mobilització constarà de quatre concentracions en diferents punts de Barcelona, amb diversos sectors i empreses, que posteriorment es convertiran en columnes que aniran en manifestació fins a la patronal Foment del Treball, on confluiran sobre les 12 hores.
Les columnes sortiran de llocs com la plaça d'Urquinaona, la plaça del Rei, la plaça de Sant Jaume o la mateixa seu de CCOO a la Via Laietana de Barcelona. Sectors industrials, de la construcció, sanitaris o educatius, entre d’altres, conformaran aquestes columnes.
A més, també s'han convocat les mobilitzacions següents a:
- Girona, 11.00 hores, davant la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), al carrer Bonastruc de Porta, 15.
- Lleida, 12.00 hores, davant de la Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), a la rambla de Ferran, 32.
- Tarragona, a les 12.00 hores, davant la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), a la rambla Nova, 95.
- Tortosa, 18.00 hores, plaça Gerard Vergés
Feu clic per veure:
21 de maig del 2018
Curs de director/a: El departament activa un formulari per programar la formació
Font: Intranet Departament / Portal de centres
Requisits per participar en el concurs de mèrits de selecció de directors
Amb la publicació del Decret 29/2015, de 3 de març, de modificació del Decret 155/2010, de 2 de novembre, de la direcció dels centres educatius públics i del personal directiu professional docent, s’introdueix, com a requisit per poder participar en el concurs de mèrits de selecció de directors, tenir un certificat que acrediti haver superat un curs de formació sobre l’exercici de la funció directiva, el qual no serà requerit abans del 2019.
Per a la propera convocatòria del concurs de mèrits per seleccionar directors, el requisit de formació esmentat passa a ser una condició prèvia per poder-se presentar al concurs de mèrits. Tanmateix per ser nomenat director de forma extraordinària o per dirigir un centre de nova creació cal estar en possessió del requisit de formació.
Aquest certificat s’assoleix quan se supera una formació impartida per universitats, validada i reconeguda pel Departament d’Ensenyament, o bé en superar la formació encarregada a institucions de prestigi o l’organitzada pel mateix Departament.
Entre el personal docent del Departament s’han identificat tres situacions:
- Docents que tenen formació validada pel Departament d’Ensenyament (i que, per tant, ja compleixen el requisit de formació).
- Docents amb experiència en l’exercici de la funció directiva de com a mínim un any.
- Docents sense cap tipus de formació ni experiència directiva.
El requisit de formació no és necessari per als directors en exercici, que han accedit per concurs de mèrits i amb avaluació positiva renoven en el mateix centre.
El Departament oferirà a partir d’aquest mes de juliol dos models de formació, una formació inicial (pensada per al tercer cas) i una formació d’actualització (per al segon cas). Aquells directors que acaben el seu 4rt mandat, si volen participar en un concurs de mèrits també han de fer la formació d’actualització.
Per programar aquesta demanda de formació i conèixer la vostra disponibilitat, us demanen empleneu el formulari de següent amb les vostres dades.
El termini per fer-ho finalitza l’1 juny del 2018.
Per a qualsevol aclariment o consulta adreceu-vos a la Sub-direcció General de la Funció Directiva de Centres Docents (funciodirectivacentres.ensenyament@gencat.cat)
*Per accedir al formulari és necessari usuari i contrasenya ( ATRI ).
17 de maig del 2018
24 Maig: Presentació exposició CCOOMICS
Vinyetes Joves
El 24 de maig es presenta al MUHBA l'exposició de CCOOMICS 2018
El dijous 24 de maig tindrà lloc al MUHBA la presentació de l'exposició "Vinyetes Joves" de la 2a edició de la revista CCOOMICS, projecte cultural i educatiu entre CCOO de Catalunya i les Escoles d'Art La Industrial, Llotja, Massana, Pau Gargallo, Serra i Abella i l'Escola del Treball de Barcelona.
La portada de l'edició 2018 està il.lustrada per Rubén Pellejero, autor de Corto Maltés i El silencio de Maika. L'exposició comptarà amb il-lustracions de Toni Benages autor de Narcís Monturiol i les pedres de l'infern.
L'actual edició ha estat possible per la col.laboració dels centres educatius i dels professors i les professores: Toni Micó, Miriam Ventura, Toni Benages, Pep Montserrat, Pere Ginard, Alicia Montes i Jordi Catafal.
L'acte constarà de dues taules i les presentacions per part de les autores i els autors de l'edició:
16 h Taula sobre memòria i futur
Amb la participació de Jaime Martín, autor de còmics com Las guerras silenciosas i Jamás tendré veinte años, i de David Fenández, autor del llibre Memòria i vinyetes.
17.30 h Taula sobre gènere i joves
Amb la participació de Raquel Gu, autora d'Estic estupenda, i Antoni Guiral, estudiós del còmic i autor de 100 años de TBO.
Sala Martí l'Humà del MUHBA
19 h Inauguració de l'exposició "Vinyetes Joves"
Capella de Santa Àgata del MUHBA
L'exposició es podrà visitar del 24 de maig al 7 de juny del 2018
MUHBA
Plaça del Rei, s/n
08002 Barcelona
16 de maig del 2018
MANRESA: Jornada: L’Escola Inclusiva
Jornada en relació a l’Escola Inclusiva
La Federació d’Educació de CCOO organitza una xerrada en relació al decret d’escola inclusiva (150/2017, de 17 d'octubre) on debatre les diferents propostes presentades pel nostre sindicat.
La jornada es farà el 29 de maig, a les 18h, a la seu de CCOO de Manresa (Pg. Pere III, 60-62), i està oberta a tothom.
Presenta:
Angel Benito: Delegat sindical de CCOO Educació a la Catalunya Central.
Ponent:
Manel Pulido Guerrero: Secretari General de la Federació d’educació de les CCOO de Catalunya.
Formulari d'inscripció:
Formulari d'inscripció:
...