28 d’octubre del 2015

Girona: Programa d’intercanvi i formació entre professors de Girona i Xauen (2n trimestre 2015/16)

Les comunitats educatives de Girona i Xauen porten 7 anys de formació i intercanvi 



La Federació d’Educació de CCOO de Girona, la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’associació gironina ECCIT organitzen la 7ª edició de l’intercanvi de mestres, professorat i educadors i educadores socials de Girona i Xauen

L’intercanvi de professors consta de dues etapes formatives:
La primera etapa comprèn dues fases:
Una fase de formació i organització durant el mes de febrer.
Una segona fase, del 20 al 25 de març de 2016, en la que 25 docents gironins faran una estada formativa a Xauen (Marroc) durant les vacances de Semana Santa. Durant aquesta setmana, es portaran a terme activitats d’intercanvi amb el món escolar, social, religiós i cultural de la zona.
Es tracta d’una estada pràctica ja que el professorat està tres dies a les aules, repartit segons els interessos i la matèria/especialitat de cadascú. L’últim dia a l’escola, és el professorat català el què es posa al capdavant de l’alumnat marroquí durant una sessió que es fa amb el suport i la col·laboració del professorat autòcton.
Per finalitzar l’estada formativa es farà una trobada-debat entre el professorat d’ambdues ciutats per fer una avaluació conjunta de l’intercanvi d’experiències.

Segona etapa
En la segona etapa, que tindrà lloc del 18 al 23 d’abril de 2016, una delegació de 20 professors de Xauen anirà a Girona per visitar diversos centres educatius de la ciutat i també el Departament d’Ensenyament. Al final del programa es farà una trobada d’intercanvi amb tots els professors participants del programa (Xauen i Girona), un taller d’intercanvi pràctic i una festa final en què es lliuraran els certificats de participació en aquesta experiència socioeducativa.

La formació que s’ofereix en aquest programa d’intercanvi ha estat reconeguda pel Departament d’Ensenyament. L’edició d’enguany està pendent de reconeixement.
L’intercanvi serveix per obrir ponts de col·laboració entre docents de les dues ciutats i establir dinàmiques de formació i d’intercanvi de bones experiències educatives.
Aquest projecte està patrocinat per l’Ajuntament de Girona i rep el suport de l’Ajuntament rural de Bab taza i Xauen (Marroc), així com de diferents entitats socials de Girona i Xauen, sindicats i associacions multiculturals.

Coordinador del projecte: Yasser 657317340


Descarrega aquí el tríptic informatiu (pdf)




Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada