29 de setembre del 2015

Berga. Curs de formació: Salut i prevenció integral de riscos laborals a l'àmbit docent: SEGURETAT, ERGONOMÍA I SALUT PSICOSOCIAL II (1er trimestre 2015/16)


CURS 100% SUBVENCIONAT ( 0 € ) 
SALUT I PREVENCIÓ INTEGRAL DE RISCOS LABORALS A L’ÀMBIT DOCENT: SEGURETAT, ERGONOMÍA I SALUT PSICOSOCIAL II


INSCRIPCIÓ CURS

Aquest curs està en procés de reconeixement per part del Departament d'Ensenyament, inclòs en el Pla de Formació Permanent. És un curs subvencionat, el finançament va a càrrec de l'Acord de Formació per a l'Ocupació de les Administracions Públiques.

Destinataris: 

Docents i altres professionals vinculats al món de l’ensenyament públic (tècnics d’educació de les administracions públiques, animadors socioculturals, etc.). que estiguin o hagin estat en actiu durant algun mes de l’any 2015.

L’ordre d’admissió serà estrictament la data d’inscripció. Les persones admeses rebran un correu de confirmació.

Lloc de realització: Institut Guillem de Berguedà (Berga)

Durada:  20 hores

Horari i dies de realització:

Octubre: 6, 13, 20 i 27 Horari de 18'00 a 21'00 (12 hores)
Novembre: 3, 10, 17 i 24 Horari de 18'30 a 20'30 (8 hores)

Formadora: Itàs Luque

Objectius:
Quan finalitzi el curs l’alumne/a hauria d’haver assolit els següents objectius:
• Tenir coneixement del propi cos i especialment de les principals característiques de la columna vertebral.
• Conèixer els mecanismes de tonificació, força, estirament i relaxació.
• Assolir els coneixements teòrics i pràctics per millorar la qualitat de vida laboral i personal pel que fa la problemàtica músculo-esquelètica i la seva incidència.
• Assolir les tècniques per al manteniment físic i psicològic per aconseguir el benestar físic i mental.

Continguts:
Recordatori dels conceptes ja treballats: raquis, la postura i transtorns posturals, l’escoliosi, radiologia i manipulació de càrregues, cinesiteràpia i el tractament de les alteracions posturals. Exercicis per aconseguir una bona postura i un correcte to muscular.



METODOLOGIA:

Expositiva participativa, aprenentatge cooperatiu, demostrativa, aprenentatge per descobriment, aprenentatge individualitzat. Tutorial: La professora realitzarà les explicacions bàsiques i pertinents. Durant aquesta exposició es fomentarà la participació de l’alumnat mitjançant preguntes directes i execució dels exercicis exposats.


Per més informació:

Glòria Fígols: gfigols@ccoo.cat 

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada