19 de desembre del 2014

Concentració al Parlament contra el TTIP, dilluns 22 de desembre, al migdia, a Barcelona


El proper 22 de desembre, la Comissió d’Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació (CAEUEC) del Parlament de Catalunya, durà a terme un debat monogràfic sobre l’Associació Transatlàntica pel Comerç i la Inversió-TTIP.

El Parlament finalment executarà el que part de les entitats de Catalunya ja hem estat fent des de fa més d’un any i hem demanat a través de diferents grups parlamentaris: un debat formal, un primer exercici d’informació i debat sobre les conseqüències del TTIP. Finalment a través d’una proposta de resolució presentada per lCV-EUiA i la CUP podrem escoltar diferents veus i també les opinions dels grups parlamentaris respecte a aquesta qüestió. Entre d’altres hi intervindran representants del mon acadèmic (Joan Tugores), de la Comissió Europea (Ferran Tarradellas), de la patronal, de la campanya “Catalunya No al TTIP’, i, a nivell sindical, per part de CCOO de Catalunya, el seu secretari d’Internacional, Migracions i Cooperació, Ricard Bellera.

Des de CCOO de Catalunya, a l’igual que la campanya “Catalunya No al TTIP”, de la que formem part juntament amb més de cent entitats de tots els sectors de la societat catalana, partits, sindicats i col·lectius d’àmbit social, creiem que el TTIP és un tractat que portarà a la ciutadania catalana i europea a perdre en gran mesura els drets socials, posarà seriosament en risc el medi ambient, suposarà una pèrdua dels drets laborals, comportarà més desintegració del teixit socioeconòmic del país i rebaixarà considerablement el sostre per la presa de decisions democràtiques i sobiranes sobre totes aquestes matèries. La recollida de signatures per una iniciativa ciutadana europea, que va superar el milió recentment, mostra que aquesta percepció és compartida per un nombre molt ampli de ciutadans i ciutadanes.

La campanya “Catalunya No al TTIP” convoca dilluns a les 13.00 h del migdia davant el Parlament (Parc de la Ciutadella, s/n, Barcelona) una roda de premsa durant el debat de la Comissió d’Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació (CAEUEC) i al mateix temps i lloc que la celebració de la concentracióoberta de ciutadania contrària al TTIP convocada per les entitats de la campanya. En Carles Seijo, la Silvia Grünig i en Ricard Bellera es posaran a disposició dels mitjans de comunicació per poder exposar públicament els raonaments pels quals la campanya “Catalunya No al TTIP” i CCOO de Catalunya defensen la finalització de les negociacions per l’Associació Transatlàntica pel Comerç i la Inversió (TTIP) i aportaran les primeres impressions sobre aquest debat monogràfic.


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada