CCOO Educació denunciem públicament la brutal agressió de què ha estat objecte el director de l’escola Josep Pous i Pagès de Figueres el passat 17 d'octubre. Des del nostre sindicat rebutgem enèrgicament el fet i ens posem al costat de la comunitat educativa d’aquest centre, tot oferint el nostre suport personal, professional, legal i sindical i la nostra defensa total i sense condicions davant d'aquest trist incident.
CCOO farem un seguiment exhaustiu de les demandes al respecte presentades a l'administració a la reunió del PLENARI DEL COMITÈ TERRITORIAL DE SEGURETAT I SALUT DEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT de Girona del 23 d'octubre.
Igualment donem suport al manifest del claustre de professors i professores del centre:
MANIFEST DEL CLAUSTRE
Un nen explica al seu pare la seva versió d’una situació que s’ha donat a l’escola i que no té cap transcendència, una més de les que es donen al llarg d’una jornada escolar, com a totes les escoles. El pare, sense parlar amb cap responsable de l'escola i amb la versió del fill, en fa la seva interpretació i, prenent-se la justícia pel seu compte, va en busca del director i l’agredeix físicament. El director necessita assistència mèdica i és necessari que se li facin algunes proves clíniques. Aquest succés, que costa de creure, va passar a Figueres el divendres, dia 17 d’octubre, fa pocs dies.Davant d’aquests fets, els mestres del centre educatiu volem manifestar el següent:
1r) El nostre recolzament a un company i director del centre, implicat en tot moment i des de fa anys en l'escola i el barri.
2n) Sentim una immensa INDIGNACIÓ per la gran quantitat d’ocasions en què hem de suportar la intromissió negativa de pares i mares en la nostra feina, desautoritzant-nos de la nostra tasca davant els alumnes. Cal remarcar, que no és tota la comunitat que actua de la mateixa manera.
3r) Molt sovint, ens sentim AMENAÇATS per una part del col·lectiu. Saben que ens sentim sols, sense recolzament. No ens veuen com els seus aliats, i això fa que actuïn amb desconfiança.
4t) Per contra, agraïm l'ajuda de les persones que el mateix dia de l’incident, van evitar que el succés pogués anar a més i també, el recolzament de gran part de la comunitat gitana, de la magrebina i del barri en general.
5è) Les diferents entitats i organismes públics ens han donat el seu suport moral.
6è) Molts cops, hem de resoldre conflictes a l’aula que tenen el seu origen al barri on viuen i al no solucionar-se es traslladen a l’escola.
7è) Cal una IMPLICACIÓ global dels serveis assistencials, de les diferents àrees i institucions per poder educar al barri. D’aquesta manera s’aconseguiria que les famílies valoressin més l’educació. Els recursos actuals són INSUFICIENTS.
8è) Malgrat tot, els mestres continuarem treballant dia a dia amb IL·LUSIÓ I ESFORÇ.
Acomiadem aquest escrit reiterant el suport incondicional de tot el claustre de mestres al nostre director.
Figueres, 22 d’octubre de 2014.
Claustre de mestres de l'escola Josep Pous i Pagès