1 de juny del 2014

CCOO exigeix al Govern de la Generalitat respecte pels drets dels treballadors i treballadores públics

CCOO exigeix al Govern de la Generalitat respecte pels drets dels treballadors i treballadores públics

El Govern de la Generalitat s’ha convertit en el campió  de les retallades de plantilles,  dels drets laborals i socials, de les condicions de treball i del salari als seus treballadors i treballadores. 

Des de CCOO seguim mantenint que malgrat la situació econòmica de Catalunya el Govern pot fer altres polítiques pressupostàries i d’inversió pública.

Entenem que el Govern, per equilibrar els pressupostos, podia triar l’opció de recaptar més  a partir d’impostos sobre les classes benestants, disminuir les retribucions  dels alts càrrecs i els de confiança, renegociar el deute amb empreses i entitats financeres...

En canvi, el Govern de CiU ha optat pel segrestar i  utilitzar els empleats públics  com a guardiola. I així, a part de la paga de 2012, ens ha tret la de 2013 i novament els pressupostos del 2014  incorporen la retallada de l’equivalent d’una paga, el manteniment de la reducció de jornada i salari al personal interí  i l’augment de jornada a docents, sanitaris, bombers...

Exigim de nou al Govern que segui a negociar  de forma immediata:

·         -El cobrament automàtic i generalitzat  de la part meritada de la paga de 2012, reconegut  per diferents sentències judicials.
·         -El cobrament íntegre  de la paga de 2014, com recullen diferents resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya i en aplicació de l’esperit de la Llei 4/2014 del Parlament.
·         -La recuperació del salari i la jornada del personal interí.
·       - La recuperació de la jornada i els drets laborals i socials dels diferents sectors i col·lectius  que han patit l’ampliació de la jornada laboral.


CCOO seguim denunciant la manca de voluntat negociadora del Govern de la Generalitat que es fa  palesa quan prefereixen la imposició a l’acord i quan mantenen l’immobilisme. El Govern de CiU continua aplicant més retallades, a diferència d’altres administracions i governs que ja el 2013 i 2014  no han retallat ni salaris ni condicions laborals, i que a més estan negociant (o ja han acordat) el retorn de la part meritada de la paga de 2012.


CCOO i la resta de sindicats de la Mesa General  hem demanat formalment la reunió d’aquesta Mesa per resoldre aquests temes.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada