10 d’abril del 2014

Primera Trobada de Seccions Sindicals (Madrid, 5 d'abril de 2014)

CCOO treballa en benefici de la majoria social, dels treballadors: "Per ells, per elles, amb ells i amb elles, les Comissions Obreres


  • Toxo : "Els treballadors i treballadores han de veure al sindicat com un instrument per a la defensa dels seus interessos col·lectius i individuals"

  • Mentre hi hagi injustícia, hi haurà algú de CCOO per combatre-la.



El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha reivindicat orgullós la història del sindicat - "va ser la lluita del moviment obrer la que va portar la democràcia a aquest país" - i , en la seva intervenció davant els 2.200 representants del sindicat presents en la Primera trobada confederal de Seccions Sindicals, va declarar també el seu convenciment que "d'aquesta reunió en sortiran unes Comissions Obreres més eficaces i bolcades cap a les petites i petitíssimes empreses, el 98% del total , on els treballadors tenen menys defenses " . "Nosaltres sabem d'on venim , on som i on anem ", ha conclòs, recalcant que el sindicat és una eina per a la defensa dels interessos col · lectius i individuals de la classe treballadora .

En un intens discurs en què ha abastat nombrosos qüestions, des de la situació de l'economia ( "No hem sortit de la crisi , ho testifiquen 6 milions d'aturats" ) , passant per les eleccions europees ( "Ara que vénen a demanar el vot cal reclamar un pla d'inversions " ) fins a la violència en les últimes manifestacions (" Els que s'infiltren en les mobilitzacions massives ho fan perquè són incapaços de convocar i busquen que la gent no participi " ) , el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha defensat el diàleg social i els acords, governi qui governi, i encara que critiquin "tiris i troians". El sindicat, ha dit , en al·lusió a la recent reunió amb el president del Govern , "no treballa per al Govern del PP ni per cap altra opció " , sinó en benefici d'una majoria social, dels treballadors i en aquests moments pensant sobretot en els més de sis milions d'aturats .

Més i millor ocupació i salaris

Per Toxo, no valen pedaços. " Aquest país necessita solucions, perquè la gent demana solucions. Nosaltres ens organitzem per fer ser l'eina", ha afirmat el secretari general de CCOO, que ha insistit que la societat no pot esperar que al ritme actual hagin de transcórrer gairebé 16 anys per tornar a la taxa d'ocupació anterior a la crisi i gairebé tres dècades per recuperar el nombre d'afiliats a la Seguretat Social . " La societat , i en particular els aturats , no pot esperar aquest temps", ha emfatitzat per defensar la necessitat d'un acord per l'ocupació i la protecció social, si bé ha advertit que, segons ell, la idea del Govern és continuar amb les polítiques d'austeritat i eliminant drets socials i laborals quan passin les eleccions europees .

"Més ocupació, sí, i de qualitat , revertint els efectes de la reforma laboral" . " I més salaris , per incentivar l'economia, impulsar la demanda interna, consolidar el canvi de cicle econòmic, i sostenir l'Estat de benestar ", ha afegit, perquè sense salaris no hi ha pensions ni protecció social. " Més ocupació i millors salaris", ha subratllat .

Toxo va reconèixer el treball dels sindicalistes en els centres de treball, a les fàbriques i les administracions públiques , "on es viu el dia a dia d'un país que pateix com pateix aquest" . "Vosaltres sou les terminals del sindicat. Allà on esteu es desenvolupa el sindicat " , va dir . "Per això, hem d'arribar a més llocs " .

El secretari general de CCOO no va oblidar referir-se tampoc als treballadors de Telemadrid -Quina tremenda injustícia ", als de la neteja i recollida d'escombraries de Madrid o Alacant , de la sanitat pública madrilenya , de la Coca-Cola , o als 8 sindicalistes d'Airbus als quals la Fiscalia demana 64 anys de presó , i a través dels que es pretén condemnar el dret de vaga .

El secretari general de CCOO va insistir en un altre moment que per a CCOO , les persones han de ser el primer, que la resolució dels seus problemes d'animar l'activitat del sindicat . "Som una organització que és una eina dels treballadors" , ha subratllat , "ens necessita la gent en els centres de treball i en la societat" .

"Nosaltres, davant de cada problema , hem aixecat alternatives . Des de l'empresa, des del carrer, amb el binomi pressió-negociació que ha caracteritzat sempre a CCOO " . "Perquè CCOO treballa en benefici de la majoria social, dels treballadors" , ha reblat .

En aquest sentit, va animar als representants de CCOO reunits en la Primera Trobada de Seccions Sindicals a intentar canviar la impressió negativa que la ciutadania pugui tenir dels sindicats perquè aquesta els vegi com una eina de defensa dels seus interessos . "Per ells , per elles , amb ells i amb elles , les Comissions Obreres ", ha acabat .






Fernándo Lezcano. Primera trobada de les Seccions Sindicals de CCOO

 

 Xelo Valls, Ensenyament públic del País Valencià


 Intervenció de Toxo

 




CCOO en la lluita diària!

CCOO en la lluita diària!



Afilia't




Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada