24 d’abril del 2014

Ministeri d'Educació (Madrid): proposta d'Estatuto Docente

CCOO demana un Estatut Docent que doni solució als problemes reals del professorat
  • Exigeix ​​un sistema selectiu just que no perjudiqui els docents en actiu
  • Rebutjarà qualsevol proposta que no suposi la retirada prèvia de les retallades

La Federació d'Ensenyament de CCOO exigeix ​​al Ministeri d'Educació un Estatut de la Professió Docent que assumeixi les recomanacions d'organismes internacionals pel que fa a la planificació a llarg termini de les plantilles, sota criteris educatius de racionalitat .

En la reunió que sindicats i Ministeri d'Educació mantindran el proper dimarts 29 d'abril, CCOO demanarà l'eliminació de la taxa que limita al 10% la reposició de professionals de l'educació, de manera que puguin recuperar els llocs de treball suprimits i amb ells la qualitat del sistema educatiu.

La Federació exigirà a Educació el disseny d'un sistema selectiu just que no perjudiqui al professorat en actiu que no compti amb coneixements previs en idiomes i competències digitals. A més, demanarà que qualsevol decisió sobre l'accés a la carrera docent sigui acordada amb els representants dels treballadors i treballadores de l'ensenyament.

CCOO rebutjarà qualsevol proposta que no suposi la retirada de les retallades i no de solució als problemes reals del professorat.


Incorporem al web el document que ens ha facilitat el Ministeri d'Educació per a la reunió del dia 29 sobre l'Estatut Docent. El document està referit a la selecció i ingrés en cossos docents i es correspon amb els capítols de l'Estatut que es va negociar en 2007 amb alguns canvis .

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada