28 d’abril del 2014

30 d'abril: Concentracions contra la precarietat i l’atur. Accions contra la privatització del SOC


CCOO participa en les concentracions a les oficines del SOC del 30 d’abril


Us informem que s'han convocat mobilitzacions a tot Catalunya contra la PRIVATITZACIÓ DEL SOC (el Servei d'Ocupació de Catalunya) que pretén tirar endavant la Generalitat. És un tema molt greu que pot deixar en mans privades la gestió de l'atur, obrint més portes a l'amiguisme i la corrupció. 

En el context del Primer de Maig, CCOO participa junt a d’altres organitzacions i moviments socials en concentracions a les oficines del SOC de tot Catalunya el dia 30 d’abril, a les 11.00 h i fins les 13.00 h, tot vinculant la lluita pel canvi de polítiques econòmiques i per la protecció social i la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) per donar resposta a les demandes socials i per la potenciació de serveis públics, com el SOC.

Es faran concentracions a totes les oficines del SOC aquest dimecres 30 d'abril d'11 a 13 hores. 



L’atur continua sent el principal problema per la gent treballadora. La tan proclamada recuperació de l’economia, de ser més que un miratge, ho és en magnituds que no milloren ni el nombre ni la qualitat dels llocs de treball. No es generen nous llocs de treball i la poca contractació que es registra és pràcticament tota temporal i molta a temps parcial, precaritzant així el mercat de treball. Apareix un nou fenomen on, per a moltes persones, treballar ha deixat de ser suficient per cobrir les necessitats més bàsiques. I la prolongació de la crisi fa que moltes persones desocupades hagin esgotat les prestacions i subsidis per atur i no disposin d’ingressos, condemnant-les  a la pobresa i l’exclusió social.

En aquest context, la reforma laboral del Govern del PP permet que s’externalitzi la relació laboral. Des de CCOO ens oposem a aquesta privatització del serveis públics i exigim que el Govern de la Generalitat mantingui el caràcter públic de la intermediació i garanteixi l’equitat en l’accés als serveis d’ocupació. Les persones amb major dificultats per trobar feina han de ser la prioritat per a l’Administració i no permetrem que els recursos públics generin negoci per agències privades de col·locació que només busquin feina a les persones més fàcilment “ocupables”, arraconant a les persones amb més dificultat per trobar-ne. Han de garantir-se els recursos humans i econòmics necessaris per a potenciar el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per tal que sigui un servei públic útil per les persones en atur i per a les empreses que ofereixen llocs de treball.

Per això, en el context del Primer de Maig, CCOO participa junt a d’altres organitzacions i moviments socials en concentracions a les oficines del SOC de tot Catalunya el dia 30 d’abril, a les 11.00 h i fins les 13.00 h, tot vinculant la lluita pel canvi de polítiques econòmiques i per la protecció social i la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) per donar resposta a les demandes socials i per la potenciació de serveis públics, com el SOC.


Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada