10 d’abril del 2014

Comunicat de CCOO sobre el decret de provisió i plantilles

La Federació d’Educació de CCOO rebutja i denuncia la posada en marxa del Decret de Provisió i Plantilles 





CCOO entén que la gestió dels centres educatius s’ha de basar en un bon projecte educatiu que potenciï la capacitat de compromís, iniciativa i coneixement personal del professorat.

Aquest decret és contrari a l’autonomia de centres i a la necessària pluralitat de l’educació pública. No afavoreix l’autonomia de centre sinó la concentració de decisions en mans de les direccions, ja que ni el consell escolar ni el claustre ni la representació dels treballadors i treballadores poden supervisar-les.

Per una altra banda, aquest decret posa en un compromís a les direccions dels centres respecte al professorat, ja que les fa responsables jurídicament de les seves decisions, quan fins ara ho era l’Administració. Cal destacar també la càrrega de feina de caire administratiu i burocràtic.

Amb la LOMCE aprovada, el Decret ofereix dubtes sobre la seva viabilitat a curt termini, tot i que LEC i LOMCE comparteixen la cessió de la gestió a les direccions dels centres.

El Decret estableix tres sistemes de provisió de llocs de treball: concurs general pels llocs ordinaris, concurs específic pels llocs específics i sistema extraordinari de provisió especial.

CCOO creu que per fer possibles projectes propis, els centres només necessitarien dues formes de provisió de llocs de treball: l’ordinària, per garantir igualtat i pluralitat, i l’específica, per portar a terme el projecte i la diversitat.

El Decret complica la gestió dels centres i, lluny de simplificar-la, regula una provisió innecessàriament complicada.

La provisió de llocs de treball ha de garantir la coherència i pluralitat, la igualtat i la diversitat. Per això cal que la major part dels llocs de treball siguin de provisió ordinària.

Amb aquest decret, la direcció dels centres educatius només respon davant l’Administració.

Aquest decret dóna a les direccions competències que fins ara estaven reservades a l’Administració, com són la definició de les plantilles i l’assignació de perfils singulars.

No hi ha contrapoders en les qüestions laborals davant les direccions dels centres, cosa que no passa ara davant del Departament d’Ensenyament. CCOO denuncia el desemparament dels treballadors i treballadores que es queden sense representació legal.

El Consell Escolar no visa el projecte de provisió de plantilla per assegurar la correspondència amb el projecte educatiu del centre.


CCOO convoquem els docents de l'ensenyament públic,

-Dimecres, 26 de marc
  • 12h Concentració al Departament, Via Augusta, 202-226
  • 18h Assemblea oberta a la seu de CCOO, Via Laietana, 16
-Dijous, 27 de març
  • 19h Concentració permanent davant el Departament, Via Augusta, 202-226

Article de @MontseRos al @DiariEducacio:



Recull de premsa






Vídeo Informatiu sobre el "Decret de Plantilles" o "Decret de Provisió"



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada